Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) koordinasyonunda Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerini kapsayan Batı Karadeniz Programı (BAKAP) Eylem Planı hazırlıklarına hızla devam ediyor.
TR81 Batı Karadeniz Bölgesinin toplam nüfusunun yaklaşık yüzde 40’ı kırsalda yaşıyor. Ve buna bağlı olarak kırsalda kalkınmanın sağlanması da hazırlanacak Eylem Planının ana eksenlerinden biri olması hedefleniyor. Bölgede tarım ve kırsal kalkınma alanında Eylem Planında yer verilecek strateji ve tedbirlere son şeklinin verilmesi için 1 Haziran 2016 tarihinde konuyla ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla bir çalıştay gerçekleştirildi. Ajans Hizmet Binasında gerçekleştirilen çalıştaya kırsal kalkınma konusunda çalışan kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinden oluşan 21 kurumun 23 temsilcisi katılım sağlandı.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Kuzu tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başlayan çalıştay yaklaşık üç saat sürdü. Çalıştay kapsamında TR81 Bölgesinde kırsalda kalkınmanın sağlanması için bölgede gıda, tarım ve hayvancılık alanlarındaki ihtiyaçların belirlenmesi üzerine görüş ve öneriler sunuldu.
Aktarılan görüş ve öneriler belirli başlıklar altında gruplanarak BAKAP Eylem Planında kullanılmak üzere BAKKA personeli tarafından tutanakla tespit edildi.