Çates’ten Zonguldaklılara büyük hizmet

Balığınız bedava!

Çatalağzı'nda bulunan Çates Termik Santrali'nde üretimde kullanılan su için denizi tercih eden ve her gün denizden tonlarca deniz suyu çeken santral yöneticileri bilindiği gibi suyla birlikte tonlarca yavru balığı da yuvalarından basınçla çekiyorlar ve bunu santrale pompalıyorlardı.

Havuzlarda bulunan bu balıkları ise buradan torbalarla alıp götürmek serbest.

Çates yetkilileri de bunun için her hangi bir ücret talep etmiyorlar. Son derece taze olan bu balıkların sadece bir kusuru var o da boylarının serçe parmağınızdan bile küçük olması.

Gerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün gerekse Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün ses çıkarmayıp göz yumduğu böylesine büyük boyutlardaki bu balık katliamının yaşandığı santral yetkilileri de halka bedava balık yedirmenin mübarek ramazan ayında kendilerine kazandırdığı sevabın memnuniyeti içersinde daha nice yıllar bu hizmeti halka vermeye ve devam ettirmeye kararlı görünüyorlar.

Mevsimine göre denizden çekilen tonlarca barbun, istavrit, mezgit ve diğer deniz mahlukatı yavruları da “balıkçı tezgahlarında neden balık yok?” sorusunu kendi kendilerine soran vatandaşlara bir cevap gibi işte böyle bir tabak içersinde 80-90 adet ve her biri serçe parmağı büyüklüğünde olarak kendini gösteriyor. (Sermet AKSU)