Ereğli’ye bağlı Kavaklık Mahallesi’nde derme çatma tek göz bir barakada yaşam mücadelesi veren Meryem Erdoğan’a (45), Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay sahip çıktı. Kaymakam Çay, Meryem Erdoğan’a prefabrik ev kuracaklarını söyledi. 


Ereğli Kavaklık Mahallesi’nde elektrik, su, banyo ve tuvaleti olmayan derme çatma bir barakada yaklaşık 10 yıldır yaşam mücadelesi veren 45 yaşındaki Meryem Erdoğan’a, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay destek oldu. Kavaklık Mahallesi Muhtarı Nazif Kaplan, Meryem Erdoğan’ın yaşadığı barakayı inceleyerek, kendisinin sağlıklı bir ortamda yaşamadığını ifade etti. Meryem Erdoğan’ın vefat eden babasından 290 TL maaş aldığını belirten Kaplan, “Burası yaşanacak bir yer değil. Çünkü sağlıklı değil. Bunun için girişimlerde bulunduk. Ereğli kaymakamı girişimlerde bulundu. İnşallah iyi bir ortam sağlanır. Büyük bir ihtimalle kaymakamımız prefabrik düşünüyor. 40 ya da 50 metre civarında. Tabi onda da ihtiyaçlarını giderebilecek." dedi.

“KÖMÜR ALSAM EKMEĞİMİ ALAMIYORUM”
Yaklaşık 10 yıldır sıkıntı içerisinde barakada yaşadığını dile getiren Meryem Erdoğan, “En büyük sıkıntım elektrik ve su. Yakacağım yok. Burada her sıkıntıyı yaşıyorum. Komşular ara sıra yardım yapıyor. Zaten kömür alsam ekmeğimi alamıyorum. Ekmeğimi alsam, diğer ihtiyaçlarımı alamıyorum. Yetmiyor. Sağlık sorunlarım var." dedi. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ise Meryem Erdoğan’ın durumunu öğrenir öğrenmez harekete geçtiklerini ve mağduriyetin giderilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi. Kaymakam Çay, Meryem Erdoğan için hayırsever bir vatandaştan söz aldığını ve kendisine içerisinde tuvaleti, banyosu, elektriği ve suyu olan prefabrik bir ev yapacaklarını dile getirdi. (İHA)