Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Miraç Kandili nedeniyle yayımladığı mesajda, “Yüce Allah’ın bu kutlu günün yüzü suyu hürmetine, acı ve gözyaşından başka bir şey getirmeyen savaşlardan tüm insanları korumasını niyaz ediyorum” dedi.

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Miraç kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kantarcı belediye basın bürosundan yayınladığı mesajında, “Mübarek üç ayların girmesiyle birlikte, birliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirip toplumun manevi duygularını körükleyen kandilleri de bir birkutluyoruz. Mübarek Regaip kandilinin ardından şimdi de Miraç kandilinin manevi iklimini soluyoruz. Üçüncü Dünya Savaşı ihtimalinin ciddi ciddi konuşulmaya başladığı şu ateşten günlerde, böylesi günlerin manevi gücüne her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Yüce Allah’ın bu kutlu günün yüzü suyu hürmetine, acı ve gözyaşından başka bir şey getirmeyen savaşlardan tüm insanları korumasını niyaz ediyorum” dedi.

 

KUTUPLAŞMA VE AYRIMCILIK SON BULSUN

Kantarcı mesajını, “Ülkemizde hırslı siyasetçiler, sırf kendi siyasi ikballeri uğruna toplumu kutuplaştırıp, ayrımcılığı körüklüyor. Aynı yurda, dine, dile, ortak geçmişe sahip insanlar yalnızca siyasi görüşleri, yaşam biçimleri farklı diye birbirine düşman ediliyor. Bugünün siyasi hesapları uğruna geleceğimizi tehdit eden kötülük tohumları fütursuzca ekilirken, farklı olanı anlamaya yönelik çabalar azalıyor. Bu ayrımcı, ötekileştirici politikalarla, toplumsal kucaklaşmayı engelleyen kısır çekişmelerin bir an önce son bulması en büyük dileğimdir. Bu duygularla başta sevgili hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam aleminin Miraç kandilini kutluyor, tüm insanlığa barış ve huzur dolu bir dünya diliyorum” diyerek tamamladı.(Haber merkezi)