Zonguldak Barosu Başkanı Avukat İ. Kerem Ertem yazılı bir basın açıklaması yaparak terörü lanetlediklerini söyledi. Baro’dan yapılan açıklamada şöyle dendi:

 İstanbul'da, 10 Aralık günü, terör sevicilerin, kendilerine terörden nema alma peşinde insanlığa ihanet edenlerin, terörü güç diplomasisinin bir enstrümanı olarak görenlerin, yıllarca başkalarının uzaktan kumanda tetikçiliğini yapanların, kalleş terör örgütlerinin hain, lain, kalleşçe bir terör eylemini yaşadık. Lanetliyor, kınıyoruz.

 

Yeni bir terörle mücadele konseptinin ilan edildiği ve yürütüldüğü ifade edilen bir süreçte, şüphe yok ki, memleket olarak, terörü bitirme adına ana omurga halinde, millet olmanın beraberinde getirdiği refleks, irade birliği ve niyet birliği tesisinde duraksama içinde olmamamız gerekir.

 

İç ve dış politikada, terör ortaklarına yönelik alınacak tedbirlerle alakalı olarak; ilgili, bilgili ve etkili bütün unsurlarla oluşturulacak bir "masadan ulusal bir terörü sıfırlama paradigmasının" ilan edilmesi gerekir. Yeni bir mücadele paradigmasın bizce en önemli ayağı, ulusal politika niteliğinde olmasıdır. Bu politikanın tayininde takip edilecek usul; TBMM içinde, ortaklaştırılmış odak halinde oluşturulması ve ulusa iletilmesidir. 

 

Bu hain saldırıda şehitlerimi var onlara rahmet dileriz, yaralıları mı var; acil şifalar dileriz.

 

Emniyet teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı dileklerimizi iletiriz.