Chp Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, hafta sonu yapılan delege seçimlerinde kendisinin de destekledigi BEYAZ listenin İl Başkanlığı yönetimi ve ilçede görev yapan bazı isimler tarafından gönülsüz olarak  yapılması neticesinde seçimin kaybedildiğini söyledi.

"MUHALİFLER 7-8 GRUP"

Seçimi kazanan muhalif listenin 7-8 ayrı gruptan oluştuğuna vurgu yapan Turpcu, "Üzüntüm, muhaliflerin aralarında yeralan bazı isimler, bugün CHP Zonguldak örgütünün belediye ve meclis üyeleriyle yaşadığı sorunların gerçek sorumlularının olması. Yine milletvekili  sıralamasında yeri Genel merkez tarafından değiştirildiği için başka partilere çalıştığı konuşulan ve bizimde bildiğimiz bir arkadaşımız koalisyonda bu yapının içinde yer almıştır" dedi.

"EBRU HANIM BÜTÜNLEŞTİRİCİ OLAMADI"

Ebru Uzun'un ismini ilçe başkanı olması için kendisinin öne sürdüğünü ifade eden Turpcu, "Parti içinde bir kadının ilçe başkanı olması halinde bütünleştirici olacağını düşündük ama maalesef Sayın  Uzun bunu başaramadı. Bu süreçte bizi şovenizmle suçlayanlayanları lanetliyorum. Kendi adıma Zonguldak Belediyesi ve Meclis üyeleri arasında yaşanan krizi çözmek için elimden geleni yaptım ama bazı arkadaşlarımız maalesef güçlüden yana oldu. Bu süreçte il ve ilçe yönetimi taraftar arasında diyalog sağlayacakları yerde bilerek ya da bilmeyerek aradaki mesafeyi tümden açtılar." şeklinde konuştu.

Parti yönetiminin disiplin sopasıyla krizi aşmak istediğini bunun sorunu içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini belirten Şerafettin Turpcu, "Ne yazık ki, il ve ilçe yönetimiyle verimli bir çalışma dönemi geçiremedik. Maalesef delege seçimleri ve ön seçimlerdeki coşku ve katılımı Genel ve yerel seçimlerde, referandumda göremiyoruz. Demokrasinin gereği, başarısız olanlar gider başarılı olanlar gelir. Seçimleri kazanan arkadaşlarımı kutluyor partimize  hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.