Türkiye Taş Kömürü kurumunda istihdamı arttıracaklarını ve 3 bin lira altında maaşla çalışan maden işçisi olmayacağını dille getiren Başbakan Binali Yıldıırm, 'Maden işçilerimizin 2017-2018 için yapılan sözleşmeye göre 3 bin liranın altında hiçbir işçimiz maaş almayacak. 3 bin lira üzerine maaş alanlarda ayrıca artıştan yararlanacak.

Türkiye Taş Kömürü İşletmelerinde istihdam arttırmak için yeni bir program başlatıyoruz. Bu ne demektir daha çok çalışan demektir. Bu ocaklarda daha çok çalışan olacak . Taş Kömürü Kurumu’nun kendi işletmediği alanlara yatırım yapılacak.

Soma’da ki madencileri şehit olarak düzenleme yaptık ve onlara bazı haklar verdik bu haklardan Zonguldak yararlanmamıştı bunu da düzeltiyoruz. Zonguldak kömür işletmesinde vefat eden kardeşlerimize de şehitlik mertebesi veriyoruz ve onların birer yakınlarını da kamuda işe alıyoruz.

Türkiye Kömür İşletmesinin kullanmadığı birçok alan var metruk duruyor. Kullanılmayan bu alanları alacağız ve burayı ihtiyaçlara göre değerlendireceğiz. Şehri pırıl pırıl yapacağız çok güzel bir proje yapacağız.'dedi