Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odasına ait çekiciler Üzülmez’de saklanıyor

Basiretsizliğin böylesi!

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odasına ait iki adet araç çekicisi yakalamalı hacizli olduğu için Üzülmez’de saklanıyor. 6 aydır yakalamalı hacizli olan araçlar trafiğe çıkartılmazken mevcut yönetim de asli işleri arasında yer alan araç çekme işini yapmıyor. Şoför esnafının mağdur edilmesi dikkatlerden kaçmazken kentte arızalanan ve kaza yapan araçları özel  çekici şirketleri gerçekleştiriyor.

ODA BORÇ BATAĞINDA

4 Şubat’ta olağan genel kurulu yapılacak olan Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odasının kötü yönetimler yüzünden borç batağında olduğu söyleniyor. Odanın borçları yüzünden iki adet çekçi hakkında 5 aydır yakalamalı haciz kararı bulunuyor. Üzülmez’de saklanan iki çekici Trafik ekiplerinin yakalaması endişesiyle adeta çürümeye terk edilmiş durumda.

Öte yandan Şoför esnafının tutmakla görevli olduğu yasal defterler ve muhasebe hizmetlerini Oda’da yaptırmaktan vaaz geçtiği ifade ediliyor. Şoför esnafı gerekçe olarak ta, “Evrak gerekli olduğunda bir kağıt parçası için 20 TL ücret ödemek zorunda kalıyoruz. Bu büyük borçlanmanın nasıl ve ne şekilde olduğunu merak ediyoruz. Odanın hiçbir hizmetinden yararlanamıyoruz. Bu paralar nerelere harcandığını da inşallah genel kurulda öğreneceğiz” dediler.