Devrek Belediye Başkanı Çetin BOZKURT, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan BOZKURT, Çevre korunma bilincinin tüm insanlığın ortak sorumluluğu olduğunu vurguladığı mesajında;

“Hızlı şehirleşme ve nüfus artışı, çevre sorunlarının artmasına neden olmuştur. Bu nedenle çevre koruma bilinci tüm insanlığın ortak sorumluluğu haline gelmiştir.

Hayatımızı sürdürebilmek için sahip olduğumuz kaynakların bilinçli kullanılması; çevrenin, havanın ve suyun kirletilmemesi gerekir.

Temiz bir çevre, daha yaşanılabilir ve daha yeşil bir ilçe için el ele vererek, toplumun her kesiminde duyarlılığı artırıp, çevre sorumluluk bilinci oluşturulması gerektiğine inanıyoruz.

Biz Devrek Belediyesi olarak bu düşünceyle hareket ederek;çevreye karşı daha duyarlı, sağlıklı ve sorumluluk bilinci yerleştirmeyi hedefleyerek Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz bünyesinde,  ilçemizde bulunan okullara Çevre Bilinci ve Sıfır Atık konularında eğitimler verdik.

Belediyemizin yaptığı tüm faaliyet ve hizmetlerde çevreyi önemsediğimizi ifade etmek istiyorum.

Yine pandemi sürecinde ilçemizde bulunan tüm alanları dezenfekte ediyor, gerekli noktalarda yıkama çalışmaları yapıyoruz. Halkımızın yoğun olarak bulunduğu Kurum ve Kuruluşlarda dezenfekte ve sterilizasyon çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

Bu işlemleri gerçekleştirirken insan ve canlı yaşamına zarar vermeyen Sağlık Bakanlığı onaylı ürünler kullanıyoruz.

Çöp bidonlarımızı oluşacak kötü koku çevre kirliliğini azaltmak amacıyla düzenli bakım ve dezenfekte işlemlerini gerçekleştiriyoruz.

Daha yeşil bir Devrek arzuladığımızdan, ilçemizin birçok noktasında ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarını büyük bir hassasiyetle sürdürüyoruz.

Çocuklarımızla temiz ve doğal bir çevrede daha mutlu ve huzurlu bir geleceği hep birlikte paylaşmamız arzusu ve inancıyla 5 Haziran Dünya Çevre Gününüzü ve 5-11 Haziran Dünya Çevre Koruma Haftanızı kutlarım”ifadelerini kullandı.