Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, meclis toplantısında Covid-19 salgınından hayatını kaybeden Belediye Meclis Üyesi Yaşar Balcı’nın ismini bir sokağa vererek yaşatacaklarını açıkladı. Ofis yoluna yapılacak Balık Restoranı ihalesinin 3 Mart’ta yapılacağını söyleyen Başkan Posbıyık, eski belediye binası yerine yapılacak Bilim, Kültür, Sanat merkezi ihalesinin de önümüzdeki günlerde açıklanacağını duyurdu.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, meclis toplantısında yaptığı açıklamada Covid-19 salgınından hayatını kaybeden Belediye Meclis Üyesi Yaşar Balcı’nın isminin yaşatılacağını söyledi.  Hazırlıkların yapıldığını anlatan Başkan Posbıyık, “Görev sırasında vefat eden değerli dostumuz Yaşar Balcı için hazırlıklarımızı yapıyoruz, unutmuş değiliz. Evinin etrafında bir yolumuz, caddemiz var oraya düşünüyoruz. İsmini vermek için konuyu önümüzdeki meclise getireceğiz” dedi.

“KAR YAĞIŞINDA DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Balık Restoranı ve Bilim, Sanat, Kültür Merkezi ihaleleri ile yoğun kar yağışı dönemindeki çalışmalara da değinen Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“Eskiden kar yağırdı sonra güneş açardı ama bu sefer 40 saat devamlı kar yağdı. Erzurum ve Ereğli, o gün en fazla karın düştüğü yer olarak meteoroloji tarafından gösterildi. Alaplı ve Zonguldak’ta yarısı kadar yoktu. Burada çok büyük kar yağışı yaşandı. Tabii çok zorlandık, makineler açmıyor, grayder bıçağı belirli yükseklikten sonra karı açmakta zorlanıyor. Fakat buna rağmen gerçekten büyük mücadele verdik. Şantiyede yatakhane kurduk. Operatörler eve gitmedi. Büyük sıkıntılar yaşadık.

Hazırlığımızı yapmıştık aslında… Tuzumuz, araçlarımız hazırdı. Kamyonlar için ilave yeni bıçaklar almıştık. Yaklaşık 18 araçla hizmet veriyoruz. 31 mahallemiz var. Müteahhitlerden aldığımız araçlarla her mahalleye birer araç varmış gibi görünebilir ama  Kepez, Sarıkokmaz 4-5 mahalle demek… Ara sokaklarımızla büyük mahalleler.

-ERDEMİR, ‘BUNDAN SONRA ARAÇLARIMIZ EMRİNDE’ DEDİ-

Haklı olarak, hizmet bekleyen vatandaşlarımız, aynı anda ‘ara sokaklar açılsın, arabamın önü açılsın’ diyor, arabasını çıkarmak istiyor. Greyder Erdemir caddesine girecek, bizzat ilgilendim; adam arabayı bıraktım “İstanbul’dayım” diyor. Öteki “köydeyim” diyor, köyden gelmiyor. Araçlar sağda solda gelişi güzel bırakılmış. Çok büyük bir mücadele verdik. Herkes gayretini gösterdi. Meclis üyelerimiz de araçların başına çıktılar bizzat işçi gibi çalıştılar. Herkes bize yardım etti, müteahhitlerimiz araçlarını verdi. Erdemir Genel Müdürü daha sonra,  “Başkan orada bir atlama yaptım bundan sonra karda bütün araçlar emrinde” şeklinde bir ifade kullandı. Kendisine teşekkür ediyorum. Herkes elinden gelen yardımı yaptı. Duyarlı davranan Ereğli halkına, özellikle basın mensuplarına, siyasi partilerimize çok teşekkür ediyoruz.

-HALİL POSBIYIK’I SEVMEYENLER BAYRAM YAPTI-

Tabii ben zor durumda kaldığım için, mücadele verdiğimiz, sıkıntıya girdiğimiz için sevinenler de oldu. Doğaldır Ereğli’de bir Halil Posbıyık düşmanlığı dersem ayıp olur. Halil Posbıyık sevmeyenleri vardır; onlar büyük bayram yaptı. Onları mutlu ettiğim için ayrıca mutlu oldum. Yazdılar, çizdiler, büyük adam pozlarıyla… Onların hepsi gazeteci falan değil.  Ben herkese gerçekten teşekkür ediyorum. Yine de kar yağsın hazırız, her şeyimizle hazırız.

-BALIK RESTORANI 3 MART’TA İHALE EDİLECEK-

Erdemir ofis yoluna yapacağımız Restoran ihalesi belli oldu. 3 Mart’ta büyük restoranın ihalesi yapılacak.

Yıkılan eski belediye binasının yerine yapacağımız kültür binasının da bugün yarın ihale tarihi verilir bize. Büyük projelerinin hepsini yapıyoruz, bir tek Kent Meydanı duruyor. Kent Meydanı’nda da iş bende değil. Belediye Meclis üyelerinde; Numan bey sizde, Tayyar bey sizde… Buna bir çare bulunuz. Elimizde nakdimiz yok. Nasıl vatandaş mağdursa, belediyede de tahakkuk, tahsilat iyice azaldı. Böyle toplu para bulmamız mümkün değil. Belediyeye ait mülkiyetlerden birini veya birkaçını satmak suretiyle vatandaşa diyeceğiz ki “Ben burayı şu kadara satıyorum, bunun karşılığında Ereğli’nin çok önemli ihtiyacı olan otopark ihtiyacının giderilmesi için buraya Kent Meydanı veya otoparkı yapıyorum”… Buna birlikte karar vereceğiz. Ya yapacağız ya yapmayacağız. Yapmazsak başkan ve meclis üyeleri olarak tarihe kent meydanını yapamayan meclis üyeleri diye geçecek. Yaparsak büyük bir eser bırakacağız.

Ereğli’de kadın kooperatifi kurulması çalışmalarına belediye olarak destek veriyoruz. Çok güzel olacak. Orada üreticiler için çok iyi bir ortam olacağını hayal ediyoruz, bir hareket olacağını düşünüyoruz. 

-5 MİLLETVEKİLİNE ALEMDAR TABLOSU VERİLECEK-

Alemdar Gemisi’nin 100. Yılı kutlamaları pandemiye rağmen güzel oldu. Ben de çok mutlu oldum. Arkadaşlarımız çok çalıştı, özel tablolar yaptık. Bu tablolardan 5 vekilimiz için ayırdım, onları bir araya getirip bu Alemdar tablolarını takdim etmek istiyoruz. Tabii ki İstiklal Madalyamızı da bekliyoruz dört gözle.  Arkadaşlarımız güzel, amatörce, yürekten, ruhlarından gelen şekilde güzel klip yaptılar. Belediyede her bölümden çalışan arkadaşlar var bu ekipte… Onları kutluyorum.  Bulmaca kitabı, tanıtım filmi ve cd’leri ve çeşitli hediyeler hazırladık.”