Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin yapımı devam eden yolları yerinde inceledi.

İncivez Mahallesi’ndeki Son Durak Kahvehaneler mevkiindeki yol yapımı çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Şahin daha önceden çökme meydana gelen bu yolun uzun yıllar süren çalışmalar sonucunda tüm alt yapı bağlantılarının da tamamlanmasıyla sağlam bir şekilde yapılmaya başlandığını ifade etti.

Başkan Şahin, “Buranın çalışmaları biliyorsunuz yoğun yağmurlar yağdı son günlerde bir de İncivez Zonguldak tam bağlantı kısmı burası Kozlu Zonguldak sınırı bağlantı kısmı kahvehaneler mevkii diye geçiyor. İşte bu kısımda yolda çökme oluşmuştu. Tabi biz bunu uzun yıllar takip ettik. Ben belediyeci olduğum için de daha önceki dönemlerde düzenlemeler yapıldı. Ancak son dönemlerde bu alt alta binalar öncesindeki inşaatlar yapılıyor. İlk saha kazılarında bu yolun alt bölgesini komple kazıklı sistemle sağlama aldık. Bunlar bilinçli yapılan işlerdi. İşte o şeyin sonucunda burayı biraz daha izledik burasının çökmeyeceğini oturmayacağını gözlemlediğimiz için artık kodlama şeklini ve yüzey sularının tamamen bu bölgeden uzaklaştıracak. Yağmur yağdığı zaman bu bölgede yoğun su birikimi oluyordu araçlar hatta geçemiyordu. Bunu engelleyerek de burayı güzel bir yol haline getirdik. Bunu yaparken de her yerde de yaptığımız gibi mevcut sistemi kabullenmiyoruz. Daha da geliştiriyoruz. Bakın burada bütün araçların birleşim noktası bu alandı. Bu alandan yan tarafta şu kısmı açacağız. İkinci bir geçiş sağlamak suretiyle buradaki trafiği de rahatlatacağız. Hem bu trafiği rahatlatmak hem şu ağaçları gördüğünüz bölgeyi yani otoparka yakın olan bölgeyi de tanzim edip yeniden hem yeşil alanı hem de otopark tanzim edip burada mezarlığa gelen ve camiye gelen insanlarımızın otopark ihtiyaçlarını da kısmen karşılamış olacağız. Yani gittiğimiz yerde sorunları sadece ihtiyaca göre değil ihtiyacı geliştirmeye yönelik yapmaya çalışıyoruz. İşimizi de en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz.”

Şahin daha önceden yapmış oldukları Atatürk Rampası ve İhsaniye Çarşısı gibi bölgelerdeki yol yapım çalışmalarını tamamlayarak halkın rahat ettiğini bu çalışmaların başka bölgelerde de ihtiyaca göre yapılmaya devam edileceğini söyledi.

Şu anda da Kozlu Zonguldak yolu bağlantısı olan Eski Zonguldak Yolu olarak bilinen bölgenin de asfaltlanması konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Şahin, “Asfalt çalışmalarımız da devam ediyor. En yoğun ve en fazla sorun getiren bölgeler bizim için asfaltlamada Atatürk Rampası diye tabir ettiğimiz rampayı hallettik. Buranın yapılmasıyla birlikte halkımız çok rahat etti. Bunları yaparken önemli olan doğalgazın halledilmiş olması kanalizasyonun yüzey suyunun halledilmiş olması gerekiyor. Yani bunlar çok önemlidir. Bizim için hepsinin beraber halledilmiş olması gerekiyor. Kozlu Belediyesi şimdi artık tamamını bitirici altyapısını ve en son asfaltını yapacak şekilde çalışmalarımızı yapıyoruz. Sadece bununla kalmadık İhsaniye’de de asfaltlamayı tamamladık. İhsaniye çarşısını asfaltladık. Sürekli biz 150 günlük belediye başkanlığımızda yıllardır yapılmayan işlere el atmış olduk. Asfaltlama çalışmalarımız yine büyük sorun yaşanılan deniz yolu mevkiinden Kozlu Zonguldak bağlantısı olan eski Zonguldak yolunun asfaltlanması en azından bu doğalgazın geçtiği kısmın asfaltlanması şeklinde devam edecek ve mahalle aralarında da çok sorun yaşadığımız Karaçorak mevkiine doğru olan yollarda devam edecek. Taşbaca Mahallesi’nde sıkıntılı olan yerlerde devam edecek. İhsaniye’de yine Taşbaca yoluna çıkan bir yol var ora da çok kötü ora da devam edecek. Güney Mahallesi Taşbaca bağlantısı olan yolda devam edecek. Çalışmalarımız İhtiyaç nerde görürsek oraya da devam etmeyi düşünüyoruz. Diğer mahallerimizde de asfaltlama çalışmalarını bu sene bitireceğiz.”