Zonguldak, 45 bin liralık borcunu tefeciye ödettiren belediye başkanını konuşuyor. Rüşvet ve şantaj iddialarının ayyuka çıktığı belediyede yaşanan akıllara durgunluk veren olay, yerel yönetimlerde yaşanan vurgunun en çarpıcı örneği olarak dilden dile dolaşıyor. İddialar o kadar vahim ki; “tefeci Lütfü” isimli rüşvetçi, elindeki belgelerle tehdit ettiği belediye başkanına işlerini yapmayan başkan yardımcısını görevden aldırmış.

 “BORCUMU ÖDE RUHSATI VEREYİM”

 İddiaya göre, Zonguldak sınırları içerinde inşaat işi yapan öğretmen eskisi Tefeci Lütfü, belediye başkanını makamında ziyaret ederek iskan ve su ruhsatı sorununu çözmesini istedi. Belediye Başkanı ise piyasaya olan 45 bin lira borcunu ödemesi halinde ruhsat sorununu çözeceğini söyledi. Teklifi kabul eden tefeci, borçluların listesini aklında tutamayacağını belirterek, baş- kanın alacaklıları bir liste halinde yazarak kendisine vermesini istedi. Başkanın kendi el yazsıyla yazdığı listeyi alan tefeci, aralarında çiçekçi ve tekel büfesi de olan borçlu işyerlerine giderek, kendisini belediye başkanının gönderdiğini, kredi kartıyla borcu kapatacağını söyledi. Tefeci, bu yöntemle 5 ayrı işyerine toplam 45 bin lira ödeme yaparak borcu kapattı.

ŞANTAJLA BAŞKAN YARDIMCISINI GÖREVDEN ALDIRMIŞ

Belediye Başkanının el yazısıyla yazdığı borç listesi ve kredi kartı dökümüyle avantacı belediye başkanını tehdit etmeye başlayan “Tefeci Lütfü”, bu kez de inşaat aşamasında kendisine sorun çıkaran belediye başkan yardımcısını görevden alması için başkana şantaj yaptı. Elindeki belgeleri basına dağıtmakla tehdit eden tefecinin baskısı karşısında direnemeyen belediye başkanı sudan bir sebep göstererek adı geçen başkan yardımcısını görevden aldı. Kamuoyuna açıklama yapmakta zorlanan belediye başkanı, başkan yardımcısını görevden alışını kimseye izah edemedi. Şimdi o tefeci, her türlü sorununu elindeki belgelerle çözmeye devam ediyor.