Zonguldak Mimar Sinan İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i ziyaret ettiler. Belediye basın bürosundan verilen habere göre Mimar Sinan İlkokulu Müdür Yardımcısı Orhan Alp, öğretmenler Aynur Tokdemir ve Nefise Balçın ile birlikte toplam 54 öğrenci Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e yerel yönetimler ile ilgili sorular sordular.

 Belediye Nikah Salonu’nda yapılan toplantıya; Belediye Temizlik işleri Müdürü Ahmet Tatar, Fen İşleri Müdürü Ogan Göktürk, Su ve Kanalizasyon Müdürü Yüksel Sevimli, Çaydamar Mahallesi Muhtarı Mehmet Zaman, Karaelmas Mahallesi Muhtarı Ayhan Alp ve Birlik Mahallesi Muhtarı Erdoğan Sivri’nin de hazır bulundu.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir yapmış olduğu konuşmasında; “Okul yaşamınız, özel yaşamınız ailelerinizle birlikte hepinize başarılar diliyorum. Hep böyle güzel ve sağlıklı günler bundan böyle bir ömür boyu sizinle daim olsun. Tabii ki okulunuzu biliyorum, hem Belediye yerel yönetim olarak bizlerin görevleri nedir, neler yapıyorsunuz diye sormaya geldiniz, hem de bu okulun, mahallenin ne gibi ihtiyaçları var onları dile getireceksiniz. Ben de öğretmeniniz gibi çok uzun yıllar öğretmenlik yaptım ama bana nasip oldu idarecilik, okul müdürlüğü öyle yürüttük öğretmenliğimizi. Ağabeylerinize, babalarınıza, annelerinize okul yaşamlarında hep destek olduk. Şimdi sıra sizlerde…Çocuklar şunu unutmayın, ülkemizin neye ihtiyacı var çalışmaya ihtiyacı var. Çalışkan olmaya ihtiyacı var. Ülkemizin çocukları ne olmalı, çalışkan olmalı. Özellikle vatanını, milletini, bayrağını sevmeli. Cumhuriyeti kim kurdu, Büyük Önder Atatürk. 23 Nisan’ı neden size armağan etti. Çünkü ülkesine, milletine, vatanına faydalı olabilecek insanlar olacağınız için. Hepiniz sağlıklı olduğunuz sürece ne yapacaksınız, büyüyeceksiniz, güzel okullarda okuyacaksınız ve vatanınıza hizmet etmek için öğretmenlerinizden aldığınız bilgiyi, kültürü vatanınıza aktaracaksınız. Atatürk gibi büyük bir liderin çocuklarıyız. Onun gösterdiği ışıklı yoldan asla sapmadan, onun göstermiş olduğu ülkemiz için, ülkemizin kalkınması için bize birçok çağdaşlık düzeyi o zamanki şartlarda bile müthiş hizmetler yapmış. Onun ışığı altında bizler hayatımızı okul yaşamımızı ne yapacağız hiç kesintisiz devam ettireceğiz. Öğretmenlerinizden almış olduğunuz güzel faydalı bilgileri uygulayacaksınız. Tabii ki yaşam içerisinde arkadaşlarınızla uyum içerisinde olacaksınız. Bundan da hiç şüphem yok.” diyerek tavsiyelerde bulundu.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir program sonunda Mimar Sinan İlkokulu öğrencileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.