Dün saat 10.30’da gerçekleştirilen ziyarette Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Akdemir’i makamında ağırladı.

        

Yaklaşık bir saat düren ziyarette iki belediye başkanı, kentlerinde son dönemlerde gerçekleştirilen temel altyapı hizmetleri ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

 

Birkaç gün önce geleneksel festivallerini geride bıraktıklarını ve sorunsuz bir festival geçirdiklerini belirten Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “… Sırada Ereğli’mizin Sevgi Barış Dostluk Festivali var. Bu yıl 20.si gerçekleştirilecek festivalin de her yönüyle güzel ve başarılı geçmesini temenni ediyorum… Bu yıl da birbirinden değerli sanatçıları görme imkânı elde edeceğiz. Ereğli adına yakışır bir festivale daha imza atacak. Şimdiden festivalin hayırlı olmasını diliyorum…”, dedi. Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir, Ereğli’deki bu büyük buluşmada özellikle Ereğlili gençlere büyük görevler düştüğünü kaydettiği konuşmasında ayrıca; “Böylesine değerli sanatçıların ağırlanacağı festivalde kuşkusuz en büyük sorumluluk gençlere düşüyor. Ereğli’nin gençleri sanatçılarımızı en iyi şekilde ağırlayacaklar ve kentimizin misafirperverliğini en iyi şekilde sergileyeceklerdir. Gençlerimizden bunu bekliyorum…”, ifadelerini kullandı.

Zonguldak Belediyesi olarak son dönemde gerçekleştirdikleri altyapı hizmetleri ile ilgili olarak da Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a bilgiler veren Muharrem Akdemir, “… Zonguldak Belediyesi olarak gücümüz ve olanaklarımız nispetine altyapı hizmetlerini gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Kısa bir zaman önce de asfalt çalışmalarına başladık. Temel hedefimiz yaz mevsimi sonuna kadar ihtiyaç görülen yerleşim birimlerinde asfalt çalışmalarını tamamlamak…”, dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e, gerçekleştirdiği nezaket ziyareti için teşekkür eden Ereğli Belediye başkanı Halil Posbıyık da konuşmasında, festivaller kenti olan ilçelerinin bu yıl da kolay kolay hafızalardan silinmeyecek bir festival etkinliğine daha imza atacağını söyledi. Başkan Posbıyık konuşmasında özetle şu görüşleri sundu: “… Türkiye genelinde sosyal demokrat belediyecilik anlayışının en güzel örneklerini vermek için mücadele ediyoruz. Muhalefet partisinin belediyeleri olarak çoğu zaman çeşitli zorluk ve sıkıntılarla karşı karşıya bırakılsak da halka rağmen değil halkın istekleri ve talepleri doğrultusunda bu hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Türkiye’de, özellikle de bu bölgede, belediye başkanlığı yapmak hiç kolay değil. Ancak yaptığımız her hizmetin karşılığında halkımızdan takdir ve teveccüh görüyoruz. Bizim en büyük ödülümüz de bu. Ereğli’yi çok modern bir kent haline getirdik. Altyapı açısından hiçbir eksiğimiz yok. Vergi Dairesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na tek kuruş borcu olmayan ender belediyelerden biriyiz. Bu özelliğimizle de övünüyoruz. Böyle sorunsuz bir kentte de her yıl Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük festivalini yüz binlerle birlikte yapıyoruz. Bu yıl da birbirinden değerli sanatçılarımızı ağırlayacağız ve uzun zaman akıllardan çıkmayacak bir festival gerçekleştireceğiz…”