Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki, Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği’nin (ERMED), 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.
Bu yılın mart ayında kuruluşunu tamamlayan ERMED’in, yasal süreçte gerçekleştirdiği ilk genel kurulu, ilçedeki Öğretmenevi binasında yapıldı.
ERMED Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gönüllü’nün, açılış konuşması ardından verdiği önergeyle genel kurulda divan başkanlığına Fikri Kapan, katipliklere de  Yeşim Çakır ile İzzet Aslanbay seçildi.
Kapan’ın, davetiyle üyelerin saygı duruşundan bulundukları genel kurulda, İstiklal Marşı okundu.
ERMED’in kuruluşu itibarıyla, kurucu yönetimin faaliyet ve mali raporlarının okunduğu genel kurulda, müzakere edilen raporlar oy birliğiyle kabul edildi.
ERMED’in, 2021-2024 dönemine ait tahmini bütçesinin de okunması ardından oy birliğiyle kabul edildiği genel kurulda seçimlere geçildi.

-TEK LİSTEYLE SEÇİM

Genel kurulda tek listeyle gidilen seçimlerde asil yönetim kurulu Doğan Gönüllü, Fikri Kapan, Hüseyin Aksakal, Aykut Ateş ve Sabriye Aşır, yedek üyeliklere de İzzet Aslanbay, Yusuf Zobar, Şafak Negüzel, Didem Yıldıztepe ve Ersay Gönüllü seçildi.
ERMED Denetim Kurulu’na Arzu Tekin, Yeşim Çakır ve Fahrettin Özaydın, yedek üyeliklere de Yasin Akçın, Funda Arslan ve Zeliha Kapan getirildi.

-KARARLAR OY BİRLİĞİYLE

ERMED’in, ulusal ve uluslararası kuruluş ya da kurulacak mesleki federasyon ya da konfederasyonlarda temsil edilecek üst kurul üyelerinin belirlenmesinde,yönetim kuruluna yetki verilmesi karara bağlanan genel kurulda, tüm seçimler oy birliğiyle kabul edildi.

-ÜYELER GÖRÜŞLERİNİ BELİRTTİLER

Gönüllü’nün, teşekkür içerikli konuşması ardından Divan Başkanı Kapan’ın, söz verdiği tüm üyeler, ERMED ve gelecekle ilgili görüşleri ve önerilerini sundular. 
Bu arada bazı üyeler, yayın kuruluşlarının haber akışları ve takibi nedeniyle, oylarının kullanmalarının ardından genel kurul salonunda ayrılmak durumunda kaldılar.
Divan Başkanı Kapan’ın da genel kurul akışının yanı sıra yapılanlara ilişkin ve üyelere teşekkür içerikli konuşması tamamlanan ERMED 1. Olağan Genel Kurulu, hatıra fotoğraflarının çekimiyle tamamlandı.

-İLK ÇİÇEK YILMAZ’DAN

Bu arada; Türk Metal Ereğli Şube Başkanı Yakup Yılmaz’ın, çiçek göndererek ilk kutlamayı yaptığı genel kurul sonrası Başkan Gönüllü de, günün anısına bayan üyelere birer çiçek takdim etti.
ERMED Yönetim ve Denetim Kurulları, hafta içi gerçekleştireceği ilk toplantıda görev bölümü yapacak.