Başkent EDAŞ,  kesintisiz ve sürdürülebilir enerji sağlamayı amaçlayan Zonguldak Metropolitan Enerji İyileştirme Projesi’ni başlattı.

Bakım, onarım ve yatırım çalışmalarına Zonguldak halkının talep ve ihtiyaçlarını dikkate alarak hızla devam eden Başkent EDAŞ, Zonguldak Merkez, Kozlu ve Kilimli ilçelerini kapsayan yeni iyileştirme projesi ile insan odaklı yatırım yaklaşımını sürdürüyor. Başkent EDAŞ, Mayıs ayında başlayan ve Zonguldak'ın en büyük elektrik altyapı projesi olma özelliğine sahip bu çalışmayla, şehirdeki yaklaşık 200 bin müşterisine kesintisiz ve güvenli elektrik vermeyi hedefliyor.

Zonguldak Valiliği, Zonguldak, Kozlu, Kilimli ve Çatalağzı Belediyeleri ve Başkent EDAŞ işbirliği ile yürütülen Proje ile, il genelinde toplam 90 trafo yenilenerek kullanıma alınacak. Çalışmalar için 80 kilometrelik kazı yapılması planlanırken, 3 merkez ilçeyi besleyen trafo merkezleri arasında alternatif besleme olanağı sağlayan hatlar ve dağıtım merkezleri de tesis edilecek.

Proje süresince yapılacak kazı çalışmaları sırasında enerji kesintileri yaşanabilecek, buna karşılık 47 milyon TL'lik bu yatırım ile Zonguldak'ta uzun vadede enerji kalitesi ve güvenliği artacak. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TKK) enerji güvenliğinin sağlanması ve yapımı devam eden Üzülmez TOKİ Projesi'nin aydınlatma ve enerji taleplerinin karşılanması gibi şehrin gelecek vizyonunu Zonguldak Valiliği ve Zonguldak Belediyesi ile istişare içinde değerlendiren Başket EDAŞ’ın başlattığı 'Zonguldak Metropolitan Enerji İyileştirme Projesi’nin 2019'un ilk yarısında tamamlanması hedefleniyor.