Başöğretmen Atatürk Lisesi’nden mezun olan 84 öğrenci mezuniyet belgelerini alıp, kep fırlatarak yeni bir hayata adım atmanın heyecanını yaşadı. Öğrenci, öğretmen ve ailelerin katılımıyla gerçekleştirilen törende coşku ve hüzün bir arada yaşandı.

Site Spor Salonunda gerçekleşen mezuniyet törenine Okul Müdürü Ünal Avcı, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan törende bir konuşma yapan Okul Müdürü Ünal Avcı; “2015/2016 Eğitim-öğretim yılı Başöğretmen Atatürk Lisesi Mezuniyet töreni ve etkinlerine hoş geldiniz diyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bu gecenin haklı gururunu yaşayan siz velilerimizi, öğrencilerimizi ve yakınlarını tebrik ediyorum. Değerli velilerimiz emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı, bir ebeveyn olarak bütün idarecilerim, öğretmenlerim, personelim ile hizmet ederek onların daha kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, görgülü yaşamı seven yaşatmayı görev bilen sevgi dolu bireyler olarak, sizlere büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde tekrar takdim ediyorum. Sayın veliler, öğrencilerime yaklaşan LYS sınavlarında başarılar diler onlara olan desteklerinizin devamını temenni ederim. Değerli meslektaşlarım, bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp, erdem ve bilgi ile donattığınız bir nesli daha bugün buradan uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz kılavuzluk ve ilgi için sizlere teşekkür ediyorum. Sevgili gençler, okula ilk başladığınız günden bugüne değin, eğitildiğiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz, biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizleri gelecekte başarıyla okulunuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır. Değerli gençler, Bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder Atatürk ‘Bütün umudum gençliktir’ diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki; sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Buna bütün kalbimle inanıyorum. Başöğretmen Atatürk Lisesi mezuniyet gecesi bizlere yakışır, düzeyi yüksek mutlu bir gece olarak hepimizin anılarında yer alması temenni ediyor. Kıymetli vakitlerinizi ayırarak bu müstesna gecede bizleri yalnız bırakmadığınız ve onurlandırdığınız için teşekkür ediyor eğer sürçü lisan ettiysek, hoşgörünüze sığınarak af ola. Yolunuz açık olsun” dedi.

2015/2016 Eğitim-öğretim döneminde Başöğretmen Atatürk Lisesinde 3’üncü olan Büşra Atalay’a plaketini ve diplomasını Müdür Yardımcısı Ahmet Faik Keskinel, 2’inci olan Ogün Kargidan’a plaketini ve diplomasını Müdür Yardımcısı Kader Demir ve Okul birincisi Melike Bayram’a ise plaketini ve diplomasını Okul Müdürü Ünal Avcı’nın elinden aldı.

Okul birincisi Melike Bayram, yaş kütüğüne isimliğini çaktı.

Mezun olan öğrencilere diplomaları verilirken, mezun olan öğrenciler geleneksel olarak kep fırlatma merasimi yaptı.

Mezun öğrenciler aileleriyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Barış DOĞAN