Sanatçı Bengü Batu’nun “Katmanlar” sergisi beğenildi
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak görev yapan Sanatçı Bengü Batu’nun “Katmanlar” sergisi Zonguldak Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde sanatseverlerle buluştu.

Sanatçı Bengü Batu, serginin konusunun sanatseverleri cezbetmesinin yanı sıra varlığı bir birlik ve bütün olarak algılama biçimiyle de dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
Serginin 14 Nisan tarihine kadar açık olduğunu belirten Batu; ‘Sergideki birbiriyle ilişkisiz görünen çalışmaların ortak noktası sergisinin adında da vurgulamış olduğum ‘katmanlar’ kavramı.  Sayısız duran, birçokluk teşkil eden varlık, aynı zamanda içinde çokluğu ve çeşitliliği barındıran katmanlardan oluşuyor. Varlığı bir birlik ve bütün olarak algılamamız içindeki katmanların ilişkisiyle de ilgili. Var oluş tarzıyla da ilişkili. Bazen içinde yaşadığımız coğrafya, zaman ve mekanla ve tüm bu yaşamı algılayan benliğimizle bağlantılı olarak varoluş tarzı da negatife doğru yönelebiliyor.   Son dönem çalışmalarımda dışarıdan görünmeyen, düşlediğim ve hissettiğim benliğin katmanlarını, madenin, yerin katmanlarını, gecenin ve insan yığınlarının katmanlarını arıyorum.” düşüncelerine yer verdi.