ÇİLE YOLUNA DEVLET EL ATTI
Batuhan'ın feryadı duyuldu


Okumak için her gün tehlikelerle dolu yol yürümek zorunda kalan Küçük Batuhan ve ailesinin sesini, devlet büyükleri duydu.
Taşımalı eğitim gören 10 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Batuhan Tabak’ın çilesi, bitiyor. Halkın Sesi’nin gündeme getirdiği “Çile yolu, ölüm yolu olmasın!” başlıklı manşet haberin ardından devletin ilgili birimleri söz konusu yolda inceleme yaptı. 
İlk olarak Karayolları, İl Özel İdaresi ekipleri ile Çaycuma Kaymakamlığı ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü,  Çaycuma ilçesi Basat köyünde okul servisinin uğramadığı orman yolunda inceleme yaptı. Küçük Batuhan’ın okula gitmek için tehlikeler ve zorluklarla dolu yürüdüğü yolu baştan sona inceleyen görevliler, hemen bunun akabinde yol onarım çalışması başlattı. 
Kaymakamlık tarafından köylülere dönüş yapılarak, onarım çalışmalarının başladığı ve öğrencinin evinin yakınından alınacağı bildirildi. 
Basat köyü sakinlerinden İsmail Bağrıyanık, “Kaymakamlık’tan aradılar ve yol çalışmasına başladıklarını duyurdular. Öğrencinin bundan sonra evinin yakınından okul servisiyle okuluna gideceğini müjdelediler. Bu da bizi mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Yaşadığımız sıkıntıyı gündeme getiren Halkın Sesi Gazetesi’ne de ayrıca teşekkür ediyoruz.” ifadesini kullandı.   
NE OLMUŞTU?
Çaycuma’nın Basat köyünde, taşımalı eğitim gören 5. Sınıf öğrencisi Batuhan Tabak’ın okula gitmek için 2 kilometrelik tehlikelerle dolu orman yolundan tek başına yürümek zorunda kaldığı ortaya çıkmıştı. Çocuklarının orman yolunda tek başına yürütülmesine tepki gösteren Tabak ailesi ve Basat köyü sakinleri ise okul müdürü ve yetkililere bildirilmesine rağmen soruna çözüm bulunamamasına tepki göstermişti. 
“BAŞIBOŞ KÖPEKLER, DOMUZLAR VE YABANCI İNSANLARDAN ZARAR GÖRME OLASILIĞI VAR”
Basat köyü sakinlerinden İsmail Bağrıyanık, Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada, “Çaycuma ilçesi Basat köyünden Helvacılar köyüne taşımalı eğitim uygulaması bulunmaktadır. Basat köyü Tabaklar mahallesinden Helvacılar köyüne okumak için giden 5. Sınıf öğrencisi Batuhan Tabak, evine yaklaşık 2 kilometre uzaklıktan alınmaktadır. Evine yakın bölgeden yol geçmesine rağmen şoförlerin keyfi uygulaması nedeniyle, öğrenci ormanlık alandan geçerek servise ulaşmaktadır. Ormanlık alanda başı boş, aşısız köpekler, son yıllarda yaygınlaşan domuz sürüleri ve art niyetli yabancı insanlar tarafından zarar görmesi olasıdır. 
ÖĞRENCİ VELİSİ, OKUL MÜDÜRÜNE ÇİLE YOLUNU GÖSTERDİ
Öğrencinin babası Murat Tabak, Okul Müdürünü şahsına ait araca bindirerek öğrencinin yaşadığı zorluğu ve tehlikeyi göstermek amacıyla güzergahı göstermiştir. 
Uzun zaman geçmesine rağmen halen sonuç alınamamıştır. 
Duyarlı bir vatandaş olarak; CİMER kurumuna, Milli Eğitim Bakanlığı’na, Zonguldak Valiliği’ne, diğer ilgili kurumlara, Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve ulusal basın dahil olmak üzere sesimizi duyurmak üzere elimizden gelen çabayı göstereceğiz.” ifadesini kullanmıştı.  
Haber: Abdullah Karabacak