Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurdunda sözleşmeli memur olan C.Ç isimli bayan memurenin WhatsApp’dan taşeron işçilerle ilgili olarak “Millet kadroya geçsin, sıkıntısını biz çekelim” şeklindeki sosyal paylaşım sitesindeki açıklaması tepkilere neden oldu. 
Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurdunda görevli bayan memurenin sosyal paylaşım sitesindeki açıklaması taşeron firmalarda çalışan personel arasında adeta şok etkisi yarattı. Taşeron işçiler, kadroya geçme işlemlerini yapan bayan memure C.Ç’nin yanlık bir evrak doldurması halinde gelecekleriyle oynayabileceğini dile getirerek, “Acaba evraklarımızı eksik doldurur mu? Kadroya geçişlerde sorun yaşar mıyız gibi sorular kafamızı kurcalamaktadır.  Gençlik Spor Bakanlığına bağlı bir kurumda sözleşmeli bir memur bu yazıyı hangi amirinden cesaret alarak yazdığını da anlamış değiliz. Memurenin olası yapacağı hatanın sorumlusu kim olacaktır. Kurum yöneticileri ivedilikle bu olaya el atmasını ve kadroya geçişlerde haksızlığın önlenmesi için gerekenin yapılmasını talep ediyoruz” dediler.
Öte yandan taşeron işçiler olayın takipçisi olacaklarını ve ilgili Bakanlıklar, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı makamına dahi sorunu ileteceklerini kaydettiler.