Hürriyet Yazarı Yalçın Bayer, Zonguldak'ın bitmeyen yollarını yazdı. 
İşte o yazı:

ZONGULDAK YOLLARI NEDEN BİR TÜRLÜ TAMAMLANMIYOR?
ULAŞTIRMA Bakanı Ahmet Arslan hakkında CHP’nin gensorunun reddedildiği dünkü “Bu ihaleler devlet sırrı mıdır?” yazımız üzerine, ihaleleri alan ‘yandaş müteahhitler’in kim olduğu sorusu gündeme geldi.
Meclis’te bu isimler açık olarak ifade edilmedi.
Bazı bu işleri bilen okurlarımız bir sürü belge bilgi gönderdi.
Zonguldak-Ankara, Zonguldak-Filyos, Zonguldak-Ereğli, Ereğli Devrek yolları ile belde ve köy yollarının yapımının 15 yılda tamamlanamadığını, hedef konulan 2020’de de bitirilmesinin mümkün olmadığını söylediler. Karayolları için de çok şey konuştular.
CHP Zonguldak Milletvekili Av. Ünal Demirtaş bu konularda son 1.5 yıl içinde sayısız önerge vermiş; hangi firmalara ne kadar istihkak bedeli ödendiğini sormuş ve demiş ki:
“Zonguldak’ın yollarının yapımı hiç bitmeyen aşklara konu olmuştur. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı yeniyor. Zonguldak’ın hakkı yeniyor. Bu şirket yıllarda büyük işler alıyor. Rize Havalimanı işini de Cengiz Holding ile birlikte almış.
Ama milyar dolarlık işler alan Bayburt grubu bağlı Aga İnşaat’ın bir internet sitesi bile yok...
Bakıyorum, daha işi bitirmeden istihkakının tamamı ödeniyor?
Buradan bir kez daha soruyorum, Bayburt Grup ve Aga İnşaat’ın yükseklerdeki ‘ağası’ kim veya kimlerdir?
Buradan cumhuriyet savcılığına ihbarda bulunuyorum. Bu yolun ihale süreci, yapımı, ödemeleri  savcılıkça araştırılmalıdır.
Bu işin kontrolörleri, bu işin ödemesinin yaptıran bürokratların durumlarını, bu işin sorumlusu olan kamu görevlilerini ve bu işin müteahhitlerini kim araştıracaktır. Aga İnşaat gibi çoğunun internet sitesi yok diye sorgulamaladır. Bunlar gizemli şirketler; aldıkları yaptıkları işleri kamudan milletten gizliyorlar.”
Milletvekili Faik Öztrak’ın dün köşemizde ‘bu ihaleler devlet sırrı mıdır? diye sorarken, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da şirketler için ‘gizemli’ adını kullanıyor.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/yalcin-bayer/etek-boyu-kirmizi-ruj-korkusu-40615317