CHP eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal referandum çalışmaları kapsamında Çaycuma Cumhuriyet Meydanında miting konuşmasının ardından Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın makam odasına geçti.

Eğitim sen Çaycuma temsilciliğinden verilen habere göre Son KHK ile ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan Baykal'a neden ihraç edildiklerini de içeren 50 sayfalık Çaycuma’nın eğitim sorunları dosyasını verdi.

 Akyol, "Laik ve bilimsel eğitimi savunduğumuz için,  pilot bölge seçilen ve sayıları Çaycuma'da 30 bulan sıbyan mekteplerine karşı okul öncesi eğitimi savunduğumuz, konuyu TBMM'ye taşıdığımız için, Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yılbaşını yasaklayan resmi yazısı gibi birçok uygulamaya itiraz ettiğimiz için hedef olduk. Geçmişte Çaycuma'da Fetullah Cemaatinin resmi makamlar tarafından verilen izinlerle okullar üzerinden  yaptığı etkinliklere sendika olarak en çok biz karşı çıkıyorduk.  Şimdi ise hiçbir gerekçe sunulmadan hukuksuzca  ihraç edildik." dedi.

Deniz Baykal ise  "97 bin kişi ihraç edildi. Büyük bir mağduriyet ve hukuksuzluk var. Tüm bu haksızlıklara ve mağduriyetlere karşı mücadele ediyoruz, geziyoruz.  Referandumda evet çıkarsa memurun iş güvencesi tamamen kalkacak." dedi.