Her şeye twit atan Emniyet Müdürü Turanlı, AKP bayraklarının indirilmeyişine kulaklarını tıkıyor
Bayrak Krizi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak mitingi nedeniyle kent merkezine asılan yüzlerce metre uzunluğundaki AKP bayraklarının kaldırılmayışı krize neden oldu. CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi Zonguldak Valiliğine dilekçe vererek bayrakların derhal kaldırılmasını istediler. 
Yasa gereği sadece kendi parti binalarının önlerine bayrak asabilen siyasi partiler, miting günü astıkları bayrakları ertesi gün kaldırmak zorunda.
Halkın Sesine konuşan CHP İl Başkanı Hakkı Güney, yapılan işin siyasi etikle bağdaşmadığının altını çizerken, “Konuyla ilgi sorumlu Zonguldak Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Bey ile tam 7 kez telefonla konuştuk. Valilikte yaptığımız toplantıda centilmenlik anlaşması yaptık ama AKP bunu bozdu. Kendileri bize miting günü bayrakları kaldırmamızı rica ettiğinde biz onları kırmadık. Ancak  girişimlerimize rağmen AKP bayrakları 3 gündür indirmiyor” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Suat Mısırlıoğlu ise emniyete defalarca söylemelerine rağmen 3 gündür asılı olan AKP bayraklarının indirilmediğini belirterek bugün de indirilmemesi halinde partilerinin önüne asılan bayrakları bizzat kendisinin söküp atacağını söyledi.

Saadet Partisi İl Başkanı Sadık Kar ise son derece anti demokratik bir şekilde AKP bayraklarının seçimden sonra kaldırılması gerekilen yerlerde kaldırılmasını belirterek, “AKP ile başlayan parti devleti anlayışı yasaları da hiçe sayıyor. Seçim kuruluna gerekli yasal başvuruyu yapmamıza rağmen AKP bayraklarının indirilmeyişi hukuksuzluğun hakim olduğu Türkiye’nin geldiği son noktayı gözler önüne seriyor.” dedi. 
Öte yandan her olayda twit atan Emniyet Müdürü Metin Turanlı ise bayrak kriziyle ilgili susmayı tercih ediyor. 
Vatandaşlar Turanlı’yı tarafsızlığa ve yasalara uymaya davet ediyor.