GMİS Üzülmez Şube Başkanı Tayfun Demir’den Amelebirliği Başkanı Osman Balamir’e ağır suçlamalar:

‘BECERİKSİZLİĞİNİ KİMSEYE YÜKLEME’

Genel Maden-İş Üzülmez Şube Başkanı Tayfun Demir, Amelebirliği Başkanı Osman Balamir’in görevini kötüye kullandığını ve Başkanlık görevini beceriksizlikleri yüzünden yapamadığını söyledi. Nizam Caddesinde Amelebirliğinin iş merkezi olan ve yıkılan binanın yerine yurt yapılması planlanmıştı. Anılan parselde bulunan ve davanın devam etmesi nedeniyle bina yapılamıyor. Geçtiğimiz günlerde Amelebirliği Başkanı Osman Balamir, GMİS Üzülmez Şube Başkanı Tayfun Demir yüzünden binanın yapılamadığını ileri sürmüştü. Osman Balemir’in kamuoyunu yanılttığını söyleyen Tayfun Demir, “Kendi beceriksizliğini bana yüklemeye çalışıyor. Görev süresinin bitmesine az bir zaman kala  kamuoyunda gündem yaratmaya çalışıyor. Amelebirliğini zarara uğratan bu şahısın görev süresini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınında uzatmayacağını duyuyoruz. O nedenle mevcut Başkan gündem değiştirmeye çalışıyor” dedi.

“MADEN MÜHENDİSİ OLMUŞSUN AMA İŞİ BİLMİYORSUN”

Demir, “Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ereğli Kömür Havzası Amele Birliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı Başkanlığı 19/02/2018 tarihli bir dilekçesi ile Zonguldak Merkez ilçe Meşrutiyet Mahallesi 60 Ada ,5,24,41,38 nolu parsellerde imar planı tadilatı isteyerek Zonguldak Belediyesi Meclisinde görüşülerek karara bağlanmasını istemişsin. Daha sonra 2 Nisan 2018’de toplanan belediye meclisi  konuyu imar komisyonuna havale etmiştir.  Sayın Balamir, değerli kardeşim konu encümenden geçti, komisyona havale edildi, komisyon zamanında işini yapmadı sözü çok saçma ve işi bilmemezliktir. Aynı zamanda Belediye Meclisini imar konmisyonunda görev yapan değerli meclis üyelerimizi  suçlamak ve zan altında bırakmaktadır.

Sayın Osman Baldemir yapılacak olan imar planı tadilatı (Ada bazında) önce parti grup toplantısında meclis gündemine alınır, uygun  görülürse imar komisyonuna havale edilir, imar komisyonu konuyu inceler, daha sonra meclise sunar veya dairesine iade eder. Sayın Osman Balamir, Ankara Sezgek Yapı Planlamaya bu tadilatı kaç TL’ye yaptırdın? Karabük Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğünün uygun görüşünü aldın mı? 60 ada/ bir parsel, 60 ada/ 2 parsel, 60 ada/ 25 parsel, 60 ada/37 parsel, 60 ada/23 parsel, 60 ada/48 parsel maliklerinden yazılı müsaade aldın mı? Altınok eczanesinin yanında başlayıp, İstiklal sokak merdiven başlangıcına kadar devam eden 5 metrelik imar yolunu 7 metreye çıkarmak senin işin mi? Üstelik bina sahiplerini mağdur edercesine bu imar tadilatındaki amacın acaba parselin yüzde 70’ine sahip olup diğer parsel sahiplerini kentsel dönüşüm deyip zarara uğratmak mı? Parselin tamamına 6 kat ruhsat alıp neyi amaçlıyorsun açıkla? 60 ada 38 parsel ihtiyati tedbir kararı olduğunu bilmeden bu işlere niçin giriyorsun? Yoksa Amelebirliği Başkanlığındaki görev süren Haziran 2018’de dolmaktadır. Gündemde kalıp görev süreni uzatmak peşinde misin? Şen bu işlerden anlamazsın. 2,5 yıl önce yıktığın yerlerden Amelebirliğini faizi ile birlikte ne kadar zarara uğrattın. Ankara’da bir türlü bitirip hizmete sokamadığın misafirhane durumunu açıkla? Çünkü kuruma aidat ödeyen işçileri ne kadar mağdur ettiğinin farkında mısın. Bunları sana yönetim kurullundaki arkadaşlar sana sormuyor mu kardeşim. Resmen kurum zarara uğruyor. Bugüne kadar Amelebirliğinin sahip olduğu arsada yaptırdığın zemin etüt ve birde uydurma Avan proje adı altında adını soyadını yazdın sanki arsanın sahibi sen misin kardeşim. Buralar işçinin malı bunu unutma.

“BAŞI KAPALI OLSUN”

Sayın Osman Balamir sen daha beceripte bir imar tadilatınıda beceremedin yüzüne gözüne bulaştırdın. Projeden bahsediyorsun bu akıllı bir iş midir. Maden Mühendisi olmuşsun, haritacı, şehir plancısı, mimar olamazsın. Bilmediğin işlere burnunu sokma. Kendini bu işlerden anlayan birisini yanına al BAŞIDA KAPALI  olsun. Benim bu bölgede otopark çalıştırdığım doğrudur. Sen yaptırmayı tasarladığın kız öğrenci yurdunun altına 3 katlı otopark yaptıracağım diyorsun. Türkiye’de hangi öğrenci yurdunun altında 3 katlı otopark vardır. Eğer yurdun altına otoparkla yapılacaksa oraya sadece personel ve yurtta kalan öğrencilerin araçları yurt yönetimin izniyle araçlara park ederler. Ayrıca benim otoparktan kazanılacak olan paraya ihtiyacım yoktur. Sen yeter ki buraya 3 katlı otopark yap Zonguldak’ın otopark sorununu çöz ancak buna Yurt Kur izin verirse” diye konuştu.