Uğur Mumcu kavşağında bir Akdemir klasiği
Beceriksizlik, basiretsizlik, plansızlık

Göreve geldiği günden beri beceriksizliği ve basiretsizliği ile Zonguldaklıların hayatını kâbusa çeviren Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Uğur Mumcu kavşağında sergilediği akla zarar tutumla kentteki yaşamı felç etti

Göreve geldiği andan itibaren sergilediği beceriksiz davranışlarla kenti yaşanmaz bir yer haline getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, şimdi de Uğur Mumcu kavşağında yapılan düzenlemeleri eline, yüzüne bulaştırıyor. Durduk yerde kavşakta bulunan 10 adet ulu çınarın da kesildiği düzenleme bir türlü bitmezken, kavşağın, merkezine oturtulan göbeğin büyüklüğü herkesi hayrete düşürüyor. Kent merkezinden Kozlu istikametine gidecek araçların kavşağa uğramadan Milli Egemenlik Caddesi’ne ulaşmasını sağlayacak bir yan yol yapılmasından ibaret projede yaşananlar trajikomik bir hal kazanıyor. Zonguldaklıların büyük eziyet çektiği kavşakta, haftalardır doğru düzgün bir çalışma olmaması dikkat çekiyor.

BORA BAŞARAN’IN İZNE ÇIKMASI NEDENİYLE Mİ DURDU
Çalışmaların neden durduğu konusunda da muhtelif rivayetler konuşulurken, Emniyet Müdürü Metin Turanlı’nın, konuyla ilgili, “Bilmem ki? Bizce bir sorun yok. Bariyerleri bile bir hafta önce kaldırmıştık. Bize dokuz günde biter denilmişti. Vallahi ben de bilmiyorum. BORA! gelsin fırtına yeniden eser” şeklindeki paylaşımında adı geçen Fen İşleri’nde görevli İnşaat Mühendisi Bora Başaran’ın izine çıkmasının önemli bir neden olduğu iddia ediliyor. Kentin en önemli kavşağında, trafiğin en yoğun olduğu yaz aylarında başlatılan çalışmanın bir personelin izne çıkması nedeniyle durması Akdemir’in organizasyon konusunda ne kadar yeteneksiz olduğunu da ortaya koyuyor.

KAVŞAKTAKİ İNŞAAT GECEKONDU MU
Öte yandan Halkın Sesi’nin ulaştığı bilgiler Akdemir’in başkanlık vasfından uzak ne kadar basiretsiz bir yönetici olduğunu da ortaya koyuyor. Ulaştığımız bilgiye göre kavşaktaki düzenlemeyi Zonguldak Emniyet Müdürü Metin Turanlı istedi. Bu istek üzerine Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Darende tarafından mevcut proje çizdirildi. TTK ile görüşmeler yapılarak yer sorunu çözüldü. Ancak projenin İmar Planı’nda yer almaması, planda bu yönde tadilata gidilmemesi yapılan düzenlemeyi resmen bir gecekondu durumuna düşürdü. Mevzuata da aykırı bu duruma belediye içindeki kimi daireler karşı çıkınca işler hepten arapsaçına dönerek yürümez hale geldi. Halkın Sesi başta CHP olmak üzere tüm yetkililere sesleniyor: Zonguldaklılara hayatı çekilmez kılan Akdemir beceriksizliğine daha ne kadar katlanacaksınız?