Kdz.Ereğli Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında sürdürülen sözleşme görüşmelerinin son oturumuna, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın yanı sıra Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan, Şube Başkan Yardımcısı Osman Karataş ve Mali Sekreter Recep Köksal ile Komisyon Üyesi Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Ağlar ve Atilla Bulak  ile Mali Hizmetler Müdürü Adil Korkmaz katıldı.

Belediye basın bürosundan verilen habere göre İmzalanan sözleşme gereği, 01 Mart 2017 ve 28 Şubat 2019 tarihlerini kapsayan 2 yıllık dönemde, sosyal yardımlara ilişkin maddelerde yüzde 16-30 oranında artış sağlanırken, ücretlerde ise birinci yıl yüzde 12.64,  ikinci yıl yüzde 12.38  olmak üzere, işçi ücretlerine toplamda yüzde 25 oranında zam yapıldı.

Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan yaptığı açıklamada Başkan Uysal’a, emeğin ve emekçinin yanında yer alması ve hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.

‘Biz büyük bir aileyiz diyen’ Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise “Ücret artışları bir yana, biz çalışanlarımızın huzur ve mutluluğu, çalışma barışı ve istikrarını önceledik. Bunun için evet dedik ve 2 yılda toplamda yüzde 25 zam yaptık. Sosyal yardımlara ilişkin artışlarımızda yüzde 30’ları buldu. İşçilerimiz ve ailelerine bereketli ve uğurlu olsun” dedi.