İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Fevkani Köprü üstünde park yasağı olmasına rağmen yapılan parkları ve Madenci Anıtı ile Soğuksu bölgesinde trafik polisi görevlendirilmemesini değerlendirdi

“BELEDİYE YAPSIN”

 

Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak, her bayram düzenli olarak yaptığı gazetecilerle bayramlaşmayı bu bayram yoğun programı nedeniyle dün gerçekleştirebildi. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık’ı ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ak, FETÖ soruşturması sonrasında emniyette ciddi bir personel sıkıntısı çektiklerini belirtti. Bir gazetecinin Zonguldak Belediyesi tarafından yıkılma tehlikesi nedeniyle bir süre önce araç parkı yapılması yasaklanan fakat son dönemlerde İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik polislerinin denetleme yapmamasından dolayı otoparka dönen Fevkani Köprü üstünün neden denetlenmediği sorması üzerine ise Ak, “belediyemizin zaten almış olduğu bir karar var Zabıta hizmetleriyle trafik hizmetlerine müdahil olma konusunda yetkileri var. Belediyemiz yapsın biz onlara yardımcı olalım” dedi.

 “PERSONEL SIKINTISI ÇEKİYORUZ”

Ziyarette bir gazetecinin kent merkezindeki Madenci Anıtı ve Soğukcu Caddesi’ndeki trafik polislerinin artık olmadığını ve Fevkani Köprüsü üzerine araç parklarının neden yapıldığını sorması üzerine emniyette personel sıkıntısı çektiklerini söyleyen Ak, “Mevcut personelimizle biz elimizden geldiğince hizmetin idamesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ama son dönemde bizde yoğun bir personel azalması yaşıyoruz. Birde malum 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ve PDY’ye yönelik ağırlıklı olarak halen devam eden yoğun bir operasyon çalışmalarımız var. Fevkani Köprüsü üzerindeki parklanma konusuna gelince de belediyemizin zaten almış olduğu bir karar var Zabıta hizmetleriyle trafik hizmetlerine müdahil olma konusunda yetkileri var. Belediyemiz yapsın biz onlara yardımcı olalım. Trafiği aksatma konusunda böyle bir şey yok. Malum personelde de dediğim gibi çok çok eksilme var. Personel yetemiyor yetmiyor. Yetse biz elimizden geleni fazlasıyla yaparız. İnşallah bu süreç seri bir şekilde atlatılır gerekli personel seviyemize ulaşırız. Ondan sonra yine bir kısım personelimizde sokağa yollarız ama trafik polisini ve dubaları bekletmeyeceğim. Bu konuda da kararlıyım! Dubaları belediye koysun personelde desteklesin” dedi.

“REKLAM YAPMIYORUZ!”

Öte yandan Ak, ülke genelinde yapılan FETÖ soruşturma kapsamında Zonguldak’ta da büyük işler yaptıklarını fakat bunları dile getirerek reklam yapmak istemediklerini de söyleyerek, “FETÖ soruşturması kapsamında yapılan operasyonlarda Zonguldak olarak önemli işler başardık. Operasyon olarak birçok ilden çok daha ilerideyiz öndeyiz ve çok daha iyiyiz ve başarılı sonuçları olan operasyonlar düzenlemekteyiz ama reklam yapmıyoruz” dedi.

EMNİYETTE ÖNEMLİ EKSİLME

FETÖ soruşması kapsamında Zonguldak merkezde emniyetteki görevden uzaklaştırmaları da değerlendiren Ak, İl Emniyet Müdürlüğü’nde FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan toplamda 95 kişi olduğunu ve bunların 65’inin tutuklandığını da belirtti. (Açelya BEYAZAY)

.