Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, DSİ Kastamonu Bölge Müdürü Sait Umucu ile bir araya geldi. Uysal 2016 yılı sonuna kadar Kdz. Ereğli’nin daha kaliteli şebeke suyuna kavuşacağını söyledi. 
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, DSİ Kastamonu Bölge Müdürü Sait Umucu, Bölge Müdür Yardımcısı Çağatay Ergin, DSİ Şube Müdürü ve mühendisleri ilçeye gelerek yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları değerlendirdi. DSİ Bölge Müdürü Umucu ile beraberindeki kurum yöneticileri Başkan Uysal ve ekibi ile görüşerek Ereğli ilçesine yapılacak olan Sakindere ve Kabasakal derelerinin ıslahı, Kızılcapınar Barajı’ndan verilecek içme suyu için Subaşı’nda yapılan projeleri ele aldı.
40 TRİLYONLUK İÇME SUYU PROJESİ
Devlet Su İşleri tarafından Kdz. Ereğli ilçesine Kızılcapınar Barajı’ndan içme suyu verilmesi için Subaşı’na yaklaşık 15 trilyonu arıtma tesisi ve 20 trilyonu da isale hattı olmak üzere 35 trilyonluk projenin yapım çalışmaları devam ediyor. Kdz. Ereğli ilçesi ve Gülüç Beldesi’ne yapılan ve yapılacak su depoları ile birlikte projenin yaklaşık 40 trilyona mal olması bekleniyor. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal şu ana kadar Kepez’e iki adet bin, Ören’e 500, Sarıkorkmaz’a bin tonluk depolar yapıldığını, bu yıl içerisinde Sarıkorkmaz’a 5 bin ve Kirmanlı’ya da 3 bin tonluk su depoları yapılacağını ifade etti. Mevcut eski depoların iptal edileceğini dile getiren Uysal, son iki yıl içerisinde ilçe genelinde yaklaşık 30 kilometre su hattını yenilediklerini, bu yılsonuna kadarda 10 kilometre su hattı yenileme çalışması yapacaklarını söyledi. Uysal, Süleymanbeyler Köyü’ne günlük 70 bin metre küp suyu arıtacak kapasitede tesis kurulduğunu belirterek bu yılsonuna kadar çalışmaların tamamlanıp ilçeye daha kaliteli içme suyunu vereceklerini anlattı. Kdz. Ereğli’de Sakindere ve Kabasakal derelerinin ıslahı ile ilgili projeler üzerinde DSİ ile birlikte çalışma yürüttüklerini ve kendilerine her türlü desteği verdiklerinin altını çizen Uysal, bu hizmetlerin ilçeye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.