Turpçu’ya göre AKP kalesi boş, 2015 seçimlerinde her çekilecek şutun gol olmaması işten bile değil

(Sermet AKSU)

Yılların siyasetçisi, SHP’li ve CHP’li oluşumların önde gelen ismi, işadamı Şerafettin Turpçu geçtiğimiz Cumartesi günü Alaborina Restaurant’ta kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyerek 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde CHP’den aday adayı olduğunu açıkladı.

Açık büfe olarak sunulan kahvaltı öncesi 300’e yakın konuğun yer aldığı masaları teker teker dolaşarak hatırlarını soran Turpçu’nun nezaketi gözlerden kaçmazken davete katılan Belediye Başkanları, CHP İl, İlçe ve Belde Başkanları ile yönetimleri, Partinin Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve üyeleri, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri ile kendisine destek veren STK temsilcilerinin kendi aralarında “Turpçu’ya  artık çoktan beri beklediği milletvekilliği hakkı verilmeli, girdiği her işte başarılı olmuş böyle bir ismi CHP Genel Merkezi en iyi şekilde değerlendirmeli…” şeklindeki konuşmaları da gözlerden ve kulaklardan kaçmadı.

Şerafettin Turpçu’nun kahvaltısının bir başka özellik arz eden yanı da ilk defa olarak bu kadar çok sayıda kadın partilinin bir aday adayına destek vermek için bir araya gelmeleri oldu.

Kahvaltıda CHP’den milletvekilliği aday adaylığı için ismi geçenlerinden Harun Akın, Erol Sarıal, Ünal Demirtaş, Umut Başoğlu, Songül Malkoç da hazır bulundu.

Davet edildiği kürsüde aday adaylığı konusunda bir açıklama yapan Şerafettin Turpçu özetle şunları söyledi: “Böyle üç beş yılda bir bazen milletvekilliği aday adaylığım ile ilgili bazen de CHP il-ilçe kongrelerinde çoğu zamanda iş hayatım nedeniyle beni takip ediyorsunuz, bu gün de aday adaylığımı açıklarken yine karşı karşıya geldik, hepinize çok teşekkür ediyorum, işinizi gücünüzü bıraktınız sabahın bu saatinde geldiniz, sağ olun.”

“ÖN SEÇİMİ SAVUNUYORUM”

“Aday adaylığımı partimin, halkımızın ve basınımızın değerlendirmesine sunuyorum. CHP’nin aday belirleme yöntemini şu anda bilmemekle beraber geçmiş seçimlerde savunduğum gibi bu gün de ön seçim yöntemiyle yapılmasını istiyorum, ancak bu konudaki yetki tamamen genel merkezimize aittir, onların vereceği karara da saygı duyacağımı buradan ifade ediyorum.”

“NEDEN ADAY ADAYIYIM?”

“Şu anda Türkiye mutsuz, Zonguldak mutsuz. Büyük çoğunluğu ile bizler mutsuzuz. Zonguldak nasıl mutlu olsun ki? Genç cumhuriyetin birçok yeniliklerine imza atmış Zonguldak’ın altın yıllarını özlüyoruz. Balıkesir’in kadın milletvekilinin dediği gibi geçmişte yapılmış olan büyük yatırımlar genç cumhuriyetin Zonguldak ile ilgili reklam arasıydı. Bu günkü manzara ise tamamen değişik. Daha 2007’lere kadar her türlü otomobil markalarının bayiliklerinin ve bütün bankaların şubelerini olduğu Ereğli’de şimdi büyük bir yıkım ve iflas söz konusu. OYAK kendini vahşi kapitalizmin rüzgarına kaptırmış ve Erdemir özelleşmesiyle beraber Ereğli’deki yıkımın baş sorumlusu olmuştur. DYP-SHP hükümetinin 1 liraya Karabük’e sattığı Kardemir bu gün Karabük’ü ayağa kaldırıyor, Karabük üniversitesi 40 bin öğrencisiyle bu ile büyük katkı sağlıyor, takımı birinci ligde top koşturuyor, Kardemir büyük destek veriyor, Ereğli’de ise Erdemir neredeyse fabrikayı buradan kaldırıp Marmara Denizinin ortasına kuracak. Erdemir’in şu ana kadar üniversitenin gelişmesine bir katkısı olmamıştır. Ereğli’de tersaneler atıl vaziyettedir. AKP Ereğli seçimlerini istihdam sorununu çözeceğine söz vererek aldı ama bir şey yapmadı. TTK sorununu hepiniz biliyorsunuz. Bunları dile getirmek için adayım.”

“AKP KALESİNE HER ÇEKECEĞİMİZ ŞUT GOL OLUR”

“TTK’da çalışan ve üretilen kömür oranı çok düşüktür. AKP kenti atadığı TTK yönetiminin raporlarına kulak vermiyor. Bırakın işsizleri işe almayı, AKP’liler kendi yakınlarını ve partilileri bile işe alsalar da üretim artsa, buna bile razı olacak hale geldik. AKP’li yöneticiler Zonguldak Belediyesini başarısız buluyorlar, AKP ülkede karayolları ve TOKİ konusunda başarılı çalışmalar yaptı, peki bu konuda Zonguldak’ta neler yapıldı? AKP yöneticileri bu konularda bile Zonguldak’ta sınıfta kaldı. Şu anda AKP kalesi boş, CHP genel seçimlerde milletvekili adaylarını örgütün ve halkın beklentileri doğrultusunda seçebilirse, bizim bu kaleye çekeceğimiz her şut gol olur.”

“EKSİK KALAN YATIRIMLAR BİTİRİLECEK”

“Milletvekili olduğumda CHP iktidarı tüm yarım kalan projeleri bitirecektir. Başta Filyos Projesi olmak üzere her eksiği kapatacağız. Zonguldak’a ikinci bir üniversite kazandıracağız. Zonguldak’ın Ankara ve İstanbul’a yakınlığını yatırımları çekme konusunda avantaj olarak kullanacağız. Havaalanını tarifeli seferlere açacağız. Zonguldak’ın mahallelerindeki eskiyen ve ömrünü tamamlamış konutlarına da el atıp bunların yerine yenilerini yapacağız. Buraları da kentsel dönüşüme katacağız. Lavuar alanı projesini AKP engelliyor. Bir an önce belediye ile görüşsünler, bu projenin önündeki engelleri kaldırsınlar.”

Turpçu konuşmasında daha sonra mülkiyet sorununa değindi ve önceki il başkanı Harun Akın’a da bu konuda bir komisyon kurup güzel bir çalışma yaptığı için teşekkür etti.

Zonguldak’ı yeniden mutlu insanların yaşayacağı bir kent haline getireceğine söz veren Şerafettin Turpçu konuklarına milletvekili listeleri hazırlanırken ille de şu ilçeden, bu ilçeden isimler olsun şeklindeki yaklaşımların olmaması gerektiğini hatırlatan Turpçu “İlçelere göre adaylık sıralamasında oylarımız peşinen düşer, Zonguldak’ın bütününe milletvekilliği yapamayacak olan arkadaşlarımız bu işe hiç soyunmasınlar. Partimizi zayıf düşürmesinler. Bir ucundan diğer ucuna 1 saat 15 dakikada geçilen Zonguldak’ın milletvekili olsunlar. Ben Kilimli’nin, Çaycuma’nın, Ereğli’nin, Devrek’in yani tüm Zonguldak’ın milletvekili aday adayıyım.” şeklinde konuştu.

“Ben Zonguldak’ın sorunlarını çözebileceğimi Türkiye’nin her yanında yaptığım yatırımlar ve çalışmalarımla kanıtlamış bir insanım, bu saatten sonra keyfime de bakabilirdim ama Zonguldak’ın bu harap ve bitkin halini görünce bir şeyler yapmak istedim” diyen Turpçu “Yetkinin genel merkezimizde olduğunu bilmenin bilinciyle yola çıkıyorum, kararımı verdim, takdir önce parti yönetimlerinin sonra da Zonguldak halkınındır, her türlü takdire de saygı duyarız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

CHP’den milletvekilliği aday adaylığını böylece açıklayan Şerafettin Turpçu konuşmasının bitiminde salonda bulunanların tamamı tarafından ayakta alkışlanarak destek gördü.