İhraç edilen öğretmenden helallik isteyen eski milletvekiline cevap:

 

Ben sana ne diyeyim

 

OHAL Kararnamesi ile meslekten çıkarılan Eğitim-Sen İl Sekreteri İsmet Akyol, helallik isteyen Çaturoğlu’na, “Savcılığın takipsizlik kararına ve hakkımızda herhangi bir adli ve idari işlem olmamasına rağmen 504 gün boyunca göreve başlatılmayan KHK mağdurları olarak helallik isteyen Faruk Çaturoğlu'na ne diyelim?” diyerek seslendi.

 

Çaycuma’da öğretmen olarak görev yaparken yayımlanan bir KHK ile meslekten çıkarılan ve 500 günü aşkın bir süredir hakkında hiçbir işlem yapmayan İsmet Akyol, milletvekili görevi sona erdiği için herkesten helallik isteyen Faruk Çaturoğlu’na sosyal medya üzerinden cevap verdi. Akyol, “AKP 25 ve 26. Dönem Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, yeni dönemde milletvekili olmaması nedeniyle sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak helallik istemiş ve ‘Telefonumuz ve kapımız 7/24 herkese açıktı’ demiş. Gökhan Taner Günsan ve benim hakkımdaki hukuksuz ihraç işleminin iptal edilip göreve başlatılmamız için Zonguldak Valiliği ve Hükümet yetkilileri nezdinde girişimlerde bulunmaları talebiyle 18 Mayıs 2017 tarihinde AKP ve CHP Zonguldak Milletvekillerinin hepsine mektup göndermiştik. Faruk Çaturoğlu diğer AKP Zonguldak Milletvekilleri gibi bırakın girişimde bulunmayı, mektubumuza yanıt dahi vermedi” dedi.

 

İMZA ATMADAN STANDIMIZDAN UZAKLAŞTI

Akyol paylaşımında, “Yine Faruk Çaturoğlu, 16 Nisan Referandumunda ‘Evet’ oyu istemek için 17 Mart 2017 tarihinde Çaycuma'ya gelmişti. Biz de o tarihlerde hiçbir somut gerekçe sunulmadan, savunma hakkı tanınmadan, idari ve adli işlem yapılmadan ihraç edilmiş öğretmenler olarak Başkanlığa gönderilmek üzere imza topluyorduk. Çaturoğlu'ndan da imza istemiştik ama imza atmadan imza standının yanından geçip gitmişti. Savcılığın takipsizlik kararına ve hakkımızda herhangi bir adli ve idari işlem olmamasına rağmen 504 gün boyunca göreve başlatılmayan KHK mağdurları olarak helallik isteyen Faruk Çaturoğlu'na ne diyelim?