Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, KOSGEB kredisindeki torpil iddialarına inanmadığını belirtti

“BENCE TORPİL DÖNMEDİ”

Hükümet tarafından ülke genelinde yaşanan ekonomik krize ‘Can Suyu’ vermek için KOSGEB aracılığıyla dağıtılacağı açıklanan 50 bin TL’lik faizsiz kredi için bir çok esnafın umudunun suya düşmesi ardından listelerde torpilin döndüğü iddialarına Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun açıklık getirdi. Kamuoyunda günlerdir dillendirilen, ‘AKP, KOSGEB’e liste verdi. Bu listedeki esnafa kredi çıkacak’ iddialarına inanmadığını belirten Coşkun, “Torpil oldu mu diye sorarsanız ben torpil olmadığını düşünüyorum. Çünkü torpil yapacak olan kişiler Zonguldak’taki 96 kişiyi ayırılıp 2 bin 800 kişiyi siz olsanız darıltır mısınız? Arkadaşlarımız bu ülkede torpilsiz hiçbir iş dönmediği konusunda her yerde dedikodu oluyor. Be-n bu işte torpil olduğuna inanmıyorum” dedi.

Coşkun yaptığı açıklamada, “2016 yılı içerisinde bu esnaf arkadaşlarımıza yönelik 2’nci kez faizsiz kredi verildi. Daha önce 30 bin TL Esnaf Kefalet aracılığıyla verildi. KOSGEB aracılığıyla verilen bu 50 bin TL’lik faizsiz kredi gerçekten esnaf arkadaşlarımız için can suyu olmuştur. 200 bin kişinin üzerinde başvuru oldu ama 15 bin kişi bu krediden yararlanabildi. Zonguldak ilimizde 96 kişi bu krediden yararlandı ve bu sayı gerçekten Zonguldak için çok az bir rakam. 1000 kişi de olsaydı yine az diyecektik. Zonguldak merkezdeki KOSGEB Müdürlüğü’nden kaynaklanan bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum. 2843 kişi Zonguldak’ta müracaat etti ve az bir personelle bu müracaatlar alındı ve bu kişilerin bilgileri veri tabanına girildi. Sonra değerlendirmeyi Ankara yaptı. Torpil oldu mu diye sorarsanız ben torpil olmadığını düşünüyorum. Çünkü torpil yapacak olan kişiler Zonguldak’taki 96 kişiyi ayırılıp 2 bin 800 kişiyi siz olsanız darıltır mısınız? Arkadaşlarımız bu ülkede torpilsiz hiçbir iş dönmediği konusunda her yerde dedikodu oluyor. Be-n bu işte torpil olduğuna inanmıyorum. 2017 yılı içerisinde mutlaka KOSGEB’in bu tip desteklerinden 1-2 tanesini daha hayata geçireceğiz. Ben arkadaşlarımdan şunu rica ediyorum. Arkadaşlarımız Şubat veya Mart ayında bilançolarını aldıktan sonra mutlaka KOSGEB veri tabanından kendilerini güncellemelerini yapsınlar. Kredi açıldığı an sadece internet üzerinden kredi talebi yapabilecekler. Böylelikle başvuru konusunda sıkıntılar ve yoğunluk yaşanmaz. Kredi verilsin veya verilmesin bu güncellemeleri arkadaşlarımız yapsınlar” dedi.  (Umut ERSES)