Diriliş Başkanları Derneği tarafından, ülke genelinde "Benim Anayasam" adlı bir projeyi hayata geçirildi.

Diriliş Başkanları Derneği Başkanı Sinan Toprak ve yöneticiler Çınaraltı Cafe’de düzenledikleri basın toplantısında ‘Benim Anayasam’ isimli kitaplarını 13 Mayıs Cuma günü kent merkezindeki bir çok noktadan vatandaşlara dağıtacaklarını belirterek bu vatandaşların anayasayla ilgili isteklerini yazabilecekleri 500 bin adet "Benim Anayasam" kitapçığının yurt genelinde dağıtılacağını vurguladı.

"Anayasayı siz yazacak olsaydınız nasıl bir anayasa yazardınız?" sorusu ile başlayan kitapçığın, ilk bölümünde yeni anayasa ile ilgili teklifler ve yeni fikirler yer alacak. Diğer yarısında ise vatandaşların kendi istediği anayasayı yazabilmesi için boş bırakılacak.

Kitapçık hakkında açıklamalarda bulunan Sinan Toprak, "İlk kez halk kendi anayasasını yazacak. Halkımız boş olarak dağıtılan Anayasa kitabını kendi istekleri doğrultusunda kendi yazacak. Daha sonra bu kitapları ücretsiz olarak Diriliş Başkanlarına teslim edecek. Hukuk komisyonumuzla birlikte halkımızdan gelen talepleri bizde başta TBMM başkanımıza ve ilgili kuruluşlara sunumunu yapıp kamuoyu ile de sonucu paylaşacağız” dedi.

Öte yandan Toprak, kitapçığın 13 Mayıs Cuma günü kılınacak Cuma namazı sonrasında Ote 67 önü, Vergi Dairesi önü, Kilimli-Kapuz Dolmuş Durakları önü ve Zonguldak Belediyesi hizmet binası arkasındaki Ramis Acar köprüsü üzerinde vatandaşa ücretsiz olarak dağıtılacağını vurguladı. (UMUT ERSES)