Devletin 546 gündür çocuk katili polisleri korumaya devam ettiğini söyleyen katılımcılar, “Katiller cezalandırılıncaya kadar Berkin için adalet istemekten ve hesap sormaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Karşınızda binlerce Berkin olup adaleti biz sağlayacağız” dedi

Zonguldak’ta Halk Cephesi bir açıklama yaparak, “Berkin Elvan 16 Haziran 2013 tarihinde İstanbul’un Okmeydanı mahallesinde evinden ekmek almaya çıkmıştı. AKP’nin katil işkenceci polisi tarafından hedef alınarak başından gaz kapsülü ile vuruldu” denildi.

Halk Cephesi adına madenci anıtında bir açıklama yapan Emre Tantekin, “Berkin Elvan 269 gün boyunca yaşam mücadelesi verdi. Berkin 11 Mart 2014 günü şehit düştüğünde 16 kiloydu. 3.5 milyon insan Berkin’i sonsuzluğa uğurladı. Katillerinin hakkında aradan geçen 546 güne rağmen henüz soruşturma dahi açılmadı. Devlet 546 gündür çocuk katili polisleri korumaya devam ediyor. Ancak Berkin Elvan için adalet isteyenlere birkaç saat içerisinde soruşturma açılabiliyor. Bu ülkede çocukları sokak ortasında katletmek serbest ancak adalet istemek yasak!. Bizler adalet yerini buluncaya, katiller cezalandırılıncaya kadar Berkin için adalet istemekten ve hesap sormaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Karşınızda binlerce Berkin olup adaleti biz sağlayacağız” dedi.(Barış DOĞAN)