5 Milletvekilinin yeni hastanenin nereye yapılacağı hakkında veremediği cevabı vatandaş Tarık V., CİMER’e yazdığı dilekçeyle öğrendi.

BEŞ VEKİL, BİR ASİL EDEMEDİ!

Zonguldak kamuoyunu aylardır meşgul eden yeni hastane inşaatının nereye yapılacağı nihayet kesinleşti. Herkesin merakla beklediği sorunun cevabı, halkın oyuyla seçilen 5 Zonguldak milletvekili değil, Tarık V. isimli sade bir vatandaş CİMER’e yazdığı dilekçeyle yanıt buldu. İlginç olan yeni hastane yerinin aynı bölgeye yapılacağını Zonguldak Milletvekilleri de vatandaşın dilekçesi sayesinde öğrendi. CİMER’den vatandaşa gelen yanıtta, 400 yataklı Zonguldak Devlet Hastanesi için alternatif olarak incelenen arsaların tahsis sürecinin uzun ve belirsiz olması, ihtiyacın aciliyeti nedeniyle yeni hastanenin Atatürk Devlet Hastanesi önünde yapılan ancak müttehit firmanın iflası nedeniyle yarım kalan inşaatın olduğu bölgeye yapılacağı bildirildi. Bilindiği gibi CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu’nun sahibi olduğu firma iflas erteleme talep ettiği için yeni hastane inşaatı yarım kalmıştı. Buna göre yeni hastane inşaatı için açılacak ikinci bir ihale ile yarım kalan bina tamamlanacak.

VATANDAŞLIK ÖRNEĞİ

Halkın Sesi’nin görüştüğü ancak isminin açıklanmasını istemeyen vatandaş Tarık V., Zonguldaklıların CİMER ve BİMER aracılığıyla kentin sorunlarını Ankara’ya taşıması gerektiğini belirterek, ‘Kent dışında yaşayan bir Zonguldaklı olarak şehrimizin öncelikli sorunlarını vatandaşlık hakkımı kullanarak ilgili bakanlıklara iletiyorum. Eğer tüm halkımız bu yöntemi kullanırsa hem Cumhurbaşkanlık hem Başbakanlık nezdinde sorunların çözümü daha çabuk olur. Bu dilekçeyi de bu maksatla yazmıştım. Özellikle yollar ve Şehir Stadı konusundaki taleplerimizi CİMER’e binlerce Zonguldaklı olarak aynı anda yazarsak sonuç alacağımızı inanıyorum.’ dedi. ( Eren Aşkar)