Vali Kaban; “Seneye Fuar gibi düzenleyeceğiz”

 

Bülent Ecevit Üniversitesi IV.Farabi Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

 

 

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) IV. Farabi Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı 8 Mayıs Pazartesi günü Farabi Kampüsünde gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen açılışın ve Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir’in açılış konuşmasınınardından projeler jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Zonguldak ili dışından çok sayıda projenin katıldığı IV.Farabi Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı’na ilgi hayli yoğundu.

 

IV.Farabi Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı açılış törenine Zonguldak Valisi Ali Kaban, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, TSO Başkanları katıldı. BEÜ basın bürosundan verilen habere göre Açılış töreninde konuşan Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye’nin daha meraklı ve bilgili gençler yetiştirmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin dünyanın ağırlık merkezi bir ülke olduğuna vurgu yapan Özdebir, hem verimlilikte hem de kalitede artışın sağlanmasının önemini vurguladı. Özdebir: “Eğitim sistemimizin, üniversitelerimizin daha meraklı gençler, daha bilgili gençler yetiştirmesi lazım. Dünyanın ağırlık merkezi bir ülkede yaşıyoruz. Birçok filozof ve birçok devlet adamının, tarihi büyüklerin söyledikleri bir şey var. Dünyaya sahip olmak için bizim üzerinde yaşadığımız coğrafyaya sahip olmak lazım. Biz her zaman mücadele içerisinde bu yarışta olmak, öncü olmak zorundayız. Bizlere özellikle gençlerimize bu anlamda çok görev düşüyor.” dedi.  Orta gelir tuzağından çıkmamız için arge ve inovasyon başarılarının çok önemli olduğuna vurguda bulunan Özdebir, BEÜ Farabi Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarından çok etkilendiğini, bu nedenle açılışa katılıp projeleri yakından görmek istediğini ifade etti ve böyle bir etkinliğin dördüncüsünü düzenledikleri için BEÜ rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkür etti. Ayrıca destekleri için Zonguldak Valisi Sayın Ali Kaban’a da teşekkür etti. 

Zonguldak Valisi Ali Kaban yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Yaklaşık dört yıldır görev yaptığım Zonguldak’ta BEÜ Rektörlüğümüzle birlikte her yıl düzenlediğimiz Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarının dördüncüsünü düzenlemekten büyük mutluluk duymaktayım. Proje Pazarımız oldukça büyüdü ve il dışından katılımcıların sayısı da her geçen yıl arttı. İnşallah seneye Proje Pazarını bir Fuar konseptinde gerçekleştireceğiz ve yakında kurulacak olan Teknopark ile de bütünleştireceğiz. Küçük adımlarla başlayan gayretlerin bu aşamaya gelmesinden büyük mutluluk duyuyorum. Üniversitemiz her alanda şehrimize büyük katkı sunmaya devam ediyor. Hakikaten üniversitemizle gurur duyuyoruz. Bu başarılarda büyük emeği olduğuna bizzat şahit olduğum Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e şükranlarımı sunuyorum. Katkıda bulunan herkesi kutluyorum” dedi. 

VI. Farabi Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı’nın her geçen gün daha fazla katılımla gerçekleşen büyük bir etkinliğe dönüştüğünü belirten Rektör Özer konuşmasını şöyle sürdürdü:“Farabi Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı etkinliğinin bu yıl dördüncüsünü düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu etkinliği düzenlemedeki amacımız ülkemizde ar-ge ve inovasyon kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmaktadır. Bunu görmekten de mutluluk duyuyoruz. Hergeçen gün katılımcı sayısı arttığı gibi il dışından katılımda artmaktadır. Bu sene 196 proje başvurusu oldu. Bu başvuruların 128’i yani %65’i il dışından yapılan başvurulardır. Bu da Proje pazarımızın ulusal ölçekte tanınırlığı ve güvenilirliğinin arttığının en önemli göstergesidir. Sayın Valimizin de işaret ettiği gibi önümüzdeki sene bu etkinliği ulusal bir fuar konseptinde gerçekleştireceğiz. Zonguldak Merkez ve ilçe TSO’larımız  dabu projenin paydaşları olacaklar. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Proje pazarının gerçekleştirilmesinde büyük destek veren ve bu yıl Valilik Özel Ödülü ile Proje Pazarımızaödül desteği ile de katkı veren Valimiz Sayın Ali Kaban’a şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Proje Pazarının gerçekleştirilmesinde sponsor olarak destek veren Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Uysal’a, Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Yaşar Tetiker’e, Ziraat Bankası yönetimine, Erdemir yönetimine, Zonguldak Ticaret Sanayi Odası Başkanı Sayın Metin Demir’e,  TatMetal Çelik San. Ve Tic. A.Ş yönetimine, Cilas Kauçuk A.Ş yönetimine teşekkür ediyorum.”

 

Öğleden sonra gerçekleştirilen Ödül Töreninde Zonguldak Valisi Ali Kaban ve BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Ar-Ge Proje Pazarına destek verensponsorlarateşekkür plaketi takdim etti. Daha sonra dereceye giren proje temsilcilerine ödülleri takdim edildi.