Bülent Ecevit Üniversitesi akademik kadrosunu yabancı uyruklu akademik personel ile zenginleştirmeye devam ediyor.
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) uluslararasılaşma alanında attığı adımlarla kararlı ve istikrarlı büyümesine devam ediyor. 2015-2016 akademik yılında uluslararası akademik personel ve öğrenci sayılarında kaydedilen önemli artışlar BEÜ’nün uluslararasılaşma alanında hızlı ve nitelikli gelişmelerin gösteriyor. BEÜ’de 2014-2015 akademik yılında 7 ülkeden 14 yabancı uyruklu akademik personel görev yaparken bu sayı 2015-2016 akademik yılında yüzde 46 artışla 13 ülkeden 26 akademik personele yükseltti. Eğitim altyapılarına yapılan yatırımlar ve kalite güvencesi alanında yürütülen çalışmalar Bülent Ecevit Üniversitesi’ni dünyanın pek çok ülkesinden akademisyen ve öğrencilerin buluştuğu bir cazibe merkezi haline getiriyor.
BEÜ ailesine 1 Nisan 2016 tarihi itibarıyla Metalurji ve malzeme Mühendisliği bölümünde göreve başlayan Yrd. Doç. Dr. Mrutyunjay Panıgrahı, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde olmaktan çok mutlu olduğunu, BEÜ’de akademik, bilimsel ya da sosyal her çalışma ve faaliyete her türlü desteğin verildiğini söyleyerek, yapılacak her türlü çalışmaya teşvik etme yönüyle de farklı bir misyonu olan bir üniversite olduğunu söyledi. Hindistan uyruklu olan Dr. Panıgrahi doktorasını Japonya Tohoko Üniversitesi’nde tamamladı. Hindistan’ın önde gelen çeşitli sanayi kuruluşlarında mesleki tecrübeye sahip, Dr. Panıgrahi Japonya’daki bağlantıları ile üniversitemizin uluslararasılaşma süreçlerine ve alanındaki bilgi birikimi ve tecrübesi ile BEÜ’ye önemli katkılar sunmayı hedefliyor.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, yabancı uyruklu akademik personel sayısındaki artışla ilgili şunları söyledi: “Üniversitemizin yabancı uyruklu akademik personel sayısında kısa sürede kaydettiği önemli artış uluslararasılaşma süreçlerine verdiğimiz önemin ve bu alanda yapılan yoğun çalışmaların sonucudur. Üniversitemiz hızlı büyümesine devam ederken kalite güvencesini merkeze almakta ve nitelikli büyümeyi amaç edinmektedir. Bülent Ecevit Üniversitesi 62 ülkeden 522 uluslararası öğrenci ve 13 ülkeden 26 yabancı uyruklu akademik personelin buluştuğu uluslararası bir bölge üniversitesi haline gelmiştir. Bu sayıların büyük bir hızla artacağına inanıyor, uluslararasılaşma alanındaki çalışmalara katkı veren tüm personelimize teşekkür ediyorum.”