Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından bu yıl 22.’si yapılacak Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası 9-13 Mayıs tarihlerinde Farabi kampüsünde gerçekleştirilecek.
Üniversitenin güzel bir geleneği haline dönüşen Bilim ve Gençlik Haftası’nın bu yılki etkinlik teması “BEÜ Sahnede” olarak belirlendi. Bu yıl Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası’ndaki tüm etkinliklerde Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri sahne alacak.
Öğrenci kulüplerinin katkıları ile gerçekleşecek etkinlikler, 9 Mayıs 2016 tarihinde Farabi kampüsünde başlayarak ağırlıklı olarak öğrencilerin gerçekleştireceği birbirinden nitelikli tiyatro, halk oyunları, sinema, konser, sanat sokağı etkinlikleri gibi çeşitli aktivitelerle 13 Mayıs’a kadar sürecek.
Bu yıl ilk defa olarak Etkinlik takvimi içinde 09-12 Mayıs tarihlerinde Farabi kampüsü şenlik alanında oluşturulacak olan üniversitenin tanıtım stantlarında, ilgili eğitim birimlerini tarafından Zonguldak’ta bulunan okullardan gelecek üniversite adayları ve ailelerine meslek ve bölüm tanıtımı gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra “FARABİ III. AR-GE ve İnovasyon Proje Pazarı” etkinliği de Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftasının son gününde gerçekleştirilecek.
Öğrencilerden gelen istek ve önerilere göre böyle bir karar aldıklarını belirten BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası’nda bu yıl öğrencilerimizden gelen talepler doğrultusunda tüm etkinliklerimizde öğrencilerimizin yıl içinde çalışmalarda oluşturdukları tiyatro, halk oyunları, sinema, konser gibi performanslarını göstereceklerdir. Üniversitemiz öğrencilerinin yalnızca bilim ve eğitim alanında değil, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde sergiledikleri üstün başarılar Bülent Ecevit Üniversitesinin seçkin konumunu ortaya koyması açısından da önem taşımaktadır. Öğrencilerimizin yapıcılık, gençlik dinamizmi, güzel şeyler üretebilme duygusunu ve coşkusu nu paylaşacakları bir ortam oluşturacağız. Onun için bu yıl ‘BEÜ sahnede’ diyoruz" dedi.
Son dönemlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Özer, "Ülkemizde son dönemlerde milletimizin huzurunu, ülkemizin güven ve istikrar ortamını bozmayı amaçlayan olumsuz gelişmeler nedeniyle hayatlarını kaybeden şehitlerimizin aziz hatıralarına ve acılarını paylaştığımız ailelerine olan saygımız gereği bu yıl Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası kapsamında büyük çaplı konser organizasyonu gerçekleştirmeyeceğiz. Ülkemizin içinde geçtiği bu hassas dönemde Üniversite olarak öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesini sağlayarak birliğimize en büyük katkı olacaktır diye düşünüyorum. Bu duygularla şenliklerde sahne alacak öğrencilerimizi şimdiden kutluyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.