Zonguldak Bülent Ecevit Üniveristesi (ZBEÜ) Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı koordinasyonunda üniversite birimlerindeki erişilebilirlik çalışmaları ve birimler tarafından yapılması gereken düzenlemeleri konu alan “Erişilebilirlik” toplantısı yapıldı.

Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcıları, Daire Başkanları ve Engelli Öğrenci Birim Koordinatörleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Rektör Çufalı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak Erişebilirlik konusunda önemli çalışmaların olduğunu, bu çalışmaların sonucunda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘mekanda erişim’ kriterlerini tamamlayan Tıp, Mühendislik ve Diş Hekimliği Fakültelerimize ‘Turuncu Bayrak Ödülü’ verildiğini ve tüm kampüslerimizde, erişebilirlik kalitesinin göstergesi olan turuncu bayrak sayısını artırmayı hedeflediklerini belirtti.  Eğitimde, sosyal ve kültürel faaliyetlerde erişebilir olmak için akademik ve idari personelin üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeleri gerektiğinin altını çizen Çufalı, mekânda, eğitimde ve sosyal ve kültürel anlamda erişebilirlik adına üniversite bünyesinde ciddi yatırımların yapıldığını vurguladı.

Engelli Birim Koodinatörü Hakan Kalyon ise, Üniversite Engelli Birim Koordinatörlüğünün çalışma prensipleri,  mekânda, eğitimde, sosyokültürel faaliyetlerde erişebilirlik kriterleri ve koordinatörlüğün erişebilirlik adına yaptığı çalışmaları içeren bir sunum gerçekleştirdi. Yapı İşleri Daire Başkanı Şebnem Demircan Gümüş de üniversite genelinde hayata geçirilen fiziki altyapı çalışmaları ve yatırımlar hakkında bilgiler aktardı. Erişebilirlik kapsamında üniversitenin 2020 hedeflerinin ele alındığı toplantı, katılımcılardan gelen soruların Hakan Kalyon ve Şebnem Demircan Gümüş tarafından cevaplanması ile sona erdi.