BEÜ'den Hayvanat Bahçesi yeri ile ilgili açıklama  


            Üniversitemize eğitim ve öğretim amaçlı olacak şekilde tahsisli olan Zonguldak ili merkez ilçe terakki mahallesindeki kamuoyu tarafından hayvanat bahçesi olarak bilinen 371 ada da yer alan parsellerin içinde bulunan ancak ve Zonguldak Belediyesi tarafından müstecire kiralanan çay bahçesi ve hayvanat bahçesinin boşaltılması amacıyla Zonguldak Belediyesine 04/05/2012 tarihinde başvuruda bulunulmuş ise de belediyece hiçbir işlem yapılmamıştır.

Bunun üzerine Kurumumuzca Zonguldak İdare Mahkemesi’nde dava açılmış ve dava sonucunda Zonguldak Belediyesi’nin Kurumumuza tahsis edilmiş alan üzerinde kiralama yapmasının hukuka uygun olmadığı tespit edilmiştir.

Zonguldak Belediyesine; mezkür mahkeme kararı ile 30 gün içerisinde karar gerekleri doğrultusunda işlem tesis edilerek çay bahçesi ve hayvanat bahçesi olarak işletilen ilgili parselin boşaltılması tebliğ edilmiştir. Ancak belediyece bir işlem tesis edilmediği görülmüş ve yeniden mahkeme kararı gereği işlemlerin yerine getirilmesi yazılı olarak talep edilmiştir.

Üniversitemize eğitim-öğretim amacıyla tahsis edilen ancak Zonguldak Belediyesi’nce kiralama yoluyla işgal edilen alan ile ilgili süreçte herhangi bir gelişme olmaması üzerine Kurumumuzca İlimiz Valiliği’ne tahliye için başvuruda bulunulmuştur.

Bu çerçevede Kurumumuzca İlimiz Valiliği ile gerekli yazışma süreci başlamış olup, adı geçen parsellerin tahliyesi sürecinde sona yaklaşılmıştır.

Son yıllarda yaptığı yatırımlar ile büyük bir gelişme kaydeden Üniversitemiz için nitelikli büyüme ve gelişme sahası olabilecek bu alanın bir an önce tahliyesi, daha sonra kurulacak yeni eğitim-öğretim birimlerimiz için büyük rahatlama sağlayacaktır.

Bu çerçevede söz konusu parsellerin Üniversitemizden Valilik tarafından alındığı yönünde kamuoyunda oluşturulan algı yanlıştır ve gerçeği yansıtmamaktadır. Tam tersine, Valiliğimiz Kurumumuza tahsis edilmiş söz konusu alanların dışında kalan diğer münhal alanların da Üniversiteye tahsisi ile ilgili olarak çalışmaları başlatmış ve desteklemektedir. Söz konusu alanlar eğitim amaçlı olarak kullanılmak üzere planlanmaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.