Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri geleneksel beyaz önlük giyme töreninde önlüklerini giydiler.
BEÜ Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Zonguldak Vali Vekili Ahmet Karakaya, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Oruç yaptı. Oruç, “Fakültemiz her yönünden değerli, çok çalışkan ve kıymetli öğretim üyelerimizin değerli çalışmaları, rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’in bizi yönlendirmesiyle ve ışık tutması sayesinde diğer diş hekimliği fakültelerinden açık ara önde çıkmış durumdadır. Üniversitemizi kısa sürede daha iyi yerlere geldiğini etrafına bakan herkes çok daha iyi anlayabilir. Alt yapı bir tarafa bilimsel olarak da çok büyük aşama kat edilmiştir” dedi.
Olanakları sıralayan Oruç, diş tedavisinin mümkün olmadığı zihinsel engelli bireylerin ve okul öncesi çocukların tedavilerinin BEÜ’de yapılabildiğini ifade etti.
BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak da “Kuruluşundan bu yana gelişmekte olan çağdaş ve modern tüm cihazlarla donatılmış fakültemizde hasta memnuniyeti göz önüne alınarak Zonguldak’ta artan hasta potansiyeli gelişmiştir. Bu işlerin yanı sıra öğrenci eğitimi ve diş hekimliği de uzmanlık öğrencilerimiz eğitimlerini sürdürmektedir. Fakültemizde fedakarca çalışmalarını sürdüren öğretim üyelerimize, öğretim elemanlarımıza, idari ve destek personelimize şükranlarımızı sunuyorum. Asıl önemlisi bu durumların sağlanmasında ve bizlerden maddi ve manevi desteğini esirgemeyen rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e de teşekkürü borç biliyorum” dedi.
Tören Dr. Ahmet Kurtaran’ın “Diş Hekimliğinde Müzik ve Estetik” konulu konferansı ile devam etti. Törende resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törende Yüksek Onur Belgesi alan öğrencilere belgelerinin verilmesinin ardından geleneksel beyaz önlük giyme merasimi için öğrenciler sahneye geldi. Öğrenciler yemin ettikten sonra öğretim üyeleriyle birlikte beyaz önlüklerini giydiler.