Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi,  bünyesinde Tıp Fakültesi Hastanesi bulunan üniversiteler arasında işbirliği ve koordinasyonun sağlanması, sorunların çözülmesi ve sağlık hizmetlerinin etkinleştirilmesi amacıyla kurulan Üniversite Hastaneleri Birliği (ÜHB) Derneğinin kurumsal üyesi oldu.

ÜHB Derneğinin 28 Temmuz 2020 tarihli Yönetim Kurulu kararı ve Dernek Tüzüğünün 3. Maddesi gereği kurumsal üyeliğe seçilen üniversitemizde bu kapsamda sağlık alanında önemli bir işbirliği adımı da atılmış oldu.  Kurumsal üyelik ile Batı Karadeniz Bölgesinin sağlık üssü konumundaki Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi birliğe üye olan diğer üniversite hastaneleri ile ortaklaşa araştırmalar yapabilecek, kurs, seminer, panel ve konferans gibi eğitim faaliyetlerinde bulunabilecek ve ortak yayın çıkarabilecek ve kamu kurum ve kuruluşları ile görev alanına giren konularda birlikte projeler yürütebilecek.

Üniversite Hastaneler Birliği Derneği, üniversitelerin Sağlık Uygulama Araştırma Merkezleri ve Hastanelerinin sorunlarını değerlendirmek, nedenlerini ortaya koymak ve çözüm yolları üretmek, bilgi ve deneyimlerini paylaşmak, çağdaş sağlık hizmetiyle birlikte eğitim ve araştırma faaliyetlerini etkinleştirilmek ve ortak hareket etmeyi sağlamak amacı ile kurulmuştur. Hali hazırda 38 yükseköğretim kurumu bünyesindeki hastanelerden oluşan derneğin merkezi İstanbul’da bulunmaktadır.