Uluslararasılaşma alanında her geçen gün yeni bir atılım yapan ve işbirlikleri ağını hızla geliştiren Bülent Ecevit Üniversitesi, öğrencilerine serbest dolaşım olanağı sunuyor.
Yeni kurulan Serbest Dolaşım (Free Mover) Programı Koordinatörlüğü, öğrencilerimize bütün dünyadaki üniversitelerde hiçbir sınırlama olmadan ve herhangi bir değişim veya işbirliği anlaşmasına gerek kalmadan öğrenim görme imkanı tanıyor. Öğrencilere dünyanın kapılarını açan Serbest Dolaşım (Free Mover) Programı kapsamında ön lisans, lisans veya lisansüstü eğitimi alan öğrenciler, yurtdışındaki üniversitelerde bir dönem veya bir akademik yıl için öğrenim ücreti ödeyerek misafir öğrenci statüsünde öğrenim görebilecekler.
Diğer değişim programlarından farklı olarak Serbest Dolaşım (Free Mover) Programı ile yurt dışındaki üniversitelerde eğitim almak öğrencilerin, gitmek istedikleri üniversiteyle doğrudan bağlantıya geçerek başvurabilecekleri bölümler ve gerekli belgeler hakkında bilgi almaları gerekmektedir. Hibesiz olan bu programdan faydalanacak öğrencilerin, öğrenim giderlerinin yanında seyahat ve yaşam masraflarını da kendileri karşılamaları gerekiyor.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Serbest Dolaşım Programı vasıtasıyla BEÜ öğrencilerinin, öğrenimlerinin bir bölümünü yurtdışında tamamlayarak değerli deneyimler kazanma fırsatı elde edeceklerini ifade ederek şunları söyledi: “Bilindiği üzere BEÜ’nün uluslararasılaşma süreçlerinde öğrenci değişimlerine büyük önem vermekteyiz. Her geçen gün sayısı artan Erasmus+, Mevlana ve İşbirliği anlaşmalarının yanı sıra, Serbest Dolaşım Programı’nın açılmasıyla öğrencilerimize bütün dünyanın kapılarını açmış bulunmaktayız. BEÜ’den dünya üniversitelerine giden öğrencilerin yanı sıra, bu program kapsamında çok sayıda öğrencinin Üniversitemize gelerek uluslararası eğitim ortamını zenginleştireceğine inanıyorum. Uluslararasılaşma alanındaki yakın hedeflerimizden biri de uluslararası öğrenci sayımızı 1000’e, yabancı uyruklu öğretim üyesi sayımızı da 100’e çıkarmaktır. Kısa zamanda bu hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyor, Serbest Dolaşım Programı’nın Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.”
Öte yandan Serbest Dolaşım Programı ile ilgili ayrıntılı bilgiye, BEÜ Koordinatörlüğün internet sitesinden erişilebiliyor.