Türk Kızılay Zonguldak Şubesi, sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla 60 bin koruyucu ekipman malzemesini üniversite hastanesine teslim etti.

Türk Kızılay Zonguldak Şubesi, koronavirüs sürecinde sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla ikinci kez harekete geçti.

Aralarında koruyucu tulum, gözlük, eldiven, cerrahi, n149 ve ventilli maskeler ile galoşlarında bulunduğu toplamda 60 bin koruyucu ekipman, Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'ne teslim edildi.

Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, yaptığı açıklamada emeği geçenlere teşekkür etti, sağlık çalışanlarına minnetini dile getirdi. Ergenç; "Türk Kızılay'ımızın Bülent Ecevit Üniversitesi'ne yaklaşık 60 bin adet koruyucu malzeme göndermesi bizleri çok onurlandırdı ve gururlandırdı.Türk Kızılay'ımızın Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'a ve yönetimine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ayrıca Türk Kızılay Genel Müdürümüz Alper Bey'e de çok teşekkür ediyorum.Çin'in Wuhan kentinde başlayıp, dünyanın ve ülkemizinde başına bela olup binlerce kayıp verilen koronavirüste mücadele veren sağlık çalışanlarımızı huzurlarınızda tebrik ediyorum.Onlar aslında her şeyin en iyisine, en güzeline layıklar ancak; elimizden gelen bu kadar. Tekrar herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Başhekim Yardımcısı Prof.Dr. Burak Bahadır da Türk Kızılay'ın kuruluş yıldönümünü kutlayıp ekipman desteği için teşekkür ederek; "Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç'in bize yaptıkları 2'nci yardımdan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Kızılay'ımızın kuruluşunun 152'nci yıldönümü'nde kendilerini tebrik ediyorum.Sayın Ergenç'in de belirttiği gibi, koronavirüsle neredeyse 2 buçuk aydır mücadele etmekteyiz.Tüm sağlık çalışanları dört elle bu işe saılmış durumdalar.Bu mücadeleden şimdiye kadar olduğu gibi başarıyla çıkacağımıza inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Emre Can Bayram