I.Karadeniz ve Balkan Ekonomik ve Politik Araştırmalar Sempozyumu 3-5 Eylül 2014 tarihleri arasında BEÜ’de gerçekleştirilecek.

Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Makedonya Fon Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Sempozyuma ulusal ve uluslararası üniversitelerden yaklaşık 80 akademisyen katılacak.

Karadeniz ve Balkan ülkeleri arasındaki işbirliğini geliştirmek ve bölge ülkeleri arasındaki işbirliğini sinerjiye dönüştürmek amacıyla düzenlenen “I. Karadeniz ve Balkan Ekonomik ve Politik Araştırmalar Sempozyumu” akademisyenleri ve profesyonelleri çeşitli uzmanlık konularında bir araya getirerek karşılıklı etkileşime dayalı tartışma ortamı oluşturmak ve karşılıklı fikir alış verişine zemin hazırlamayı amaçlıyor.

Sempozyum hakkında açıklama yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Vergil şunları söyledi: “I. Karadeniz ve Balkan Ekonomik ve Politik Araştırmalar Sempozyumu; ekonomi, finans, yönetim ve uluslararası ilişkiler alanlarında disiplinler arası çalışan pek çok akademisyen ve profesyoneli bir araya getirerek bölgedeki araştırmacılar arasında bir ağ kurmayı planlıyor. Karadeniz ve Balkan ülkeleri arasındaki coğrafi yakınlık ile ülkelerin birbirlerini tamamlayıcı özelliklerinden yararlanarak, ekonomik, ticari, bilimsel ve teknolojik işbirliğini geliştirmek ve akademik çalışmalar yapmakta olan bilim insanlarının bilgi, birikim ve çalışma metotları hakkında karşılıklı paylaşımlarda bulunmalarını sağlamayı amaçlayan Sempozyumda Toplam 13 oturumda ekonomi, finans, yönetim ve politika ile uluslararası ilişkiler alanlarında 53 tane makale sunumu yapılacaktır. Oturumların bazıları İngilizce olarak gerçekleştirilecek. Sempozyumun üniversitemiz ev sahipliğinde ve Zonguldak’ta gerçekleştirilmesine büyük katkılar sunarak bize destek olan, bizleri teşvik eden Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer başta olmak üzere bu sempozyumun hazırlanmasında emek veren üniversitemiz öğretim üyelerine ve çalışma arkadaşlarıma, yurt içi ve yurt dışından birçok farklı üniversiteden katılımcı olarak gelen akademisyenlere teşekkürlerimi sunarım.”