BEÜ’DE BURUK ŞENLİK

 

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından bu yıl 22’ncisi düzenlenen Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası dün gerçekleştirilen kortej töreniyle başladı.

Üniversitenin Farabi Kampüsü’nde 9-13 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan şenliklerin açılış törenindeki korteje üniversite senatosu, akademisyenler, öğrenci kulüpleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Korteje katılan gruplar ellerinde pankartlar ve dövizlerle kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Etkinlik BEÜ bünyesinde bulunan öğrenci topluluklarının ve Zonguldak Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinin gösterileriyle devam etti. Kortej yürüyüşü sırasında ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene’, ‘Şehitler Ölmez’ sloganları atan öğrenci grupları kortejde topluluklarının tanıtımlarını da yaptılar.

Kortej yürüyüşü sonrasında üniversite senatosu tarafından kampüs içerisinde bulunan öğrenci stantlarının açılışı gerçekleştirilirken Kapalı Spor Salonu önünde bulunan alanda halkyounları gösterileri gerçekleştirildi.

BÜYÜK ÇAPLI KONSER YAPILMAYACAK

Ülke genelinde yaşanan terör olaylarından dolayı bu yıl büyük çaplı konser etkinliklerinin yapılmayacağı şenlikler hakkında bilgiler veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Varım Numanoğlu yaptığı açıklamasında, “Bu sene sistematik olarak bir farkımız var daha önceki senelere göre. Bu sene ana temamızı BEÜ Sahnede. Burada amaç ana faktörün öğrencilerimiz olmasını istedik. Çünkü öğrenci kulüplerimizin organizasyonu temelinde tüm 1 hafta sürecek şenlik organize edildi. Bu sene ana temamız öğrenciler ve öğrencilerin kendi istedikleri etkinlikleri gerçekleştirmeleridir. Bu şekilde yanı sıra yenilik olarak şenliklerin son günü Cuma günü ARGE Proje Pazar etkinliğimiz olacak, daha önceden hazırlanmış bir şekilde sergilenecek. Bunu yanı sıra üniversitemizin bu sene şenliklerde yapılacak şekilde tanıtım stantları kurduk. İlgili bölümlerimiz, fakültelerimiz kendi kariyerleriyle, kendi bölümlerinin tanıtımlarıyla şenliklerimiz boyunca tanıtmak üzere bulunacaklar. Yine siz de yürüyüşte fark etmişinizdir, ülkemiz zorlu dönemlerden geçiyor, belli hassasiyetlerimiz var. Üniversite olarak şehitlerimizi, acılı annelerimizi oldukça önemsiyoruz. Bu konularda hassasiyetimize özen gösterdiğimiz için bu sene şenliklerimizin içerisinde açık ve yüksek sesli konser etkinliği düzenlemedik. Müzik etkinliklerimiz Kapalı Spor Salonunda olacak. Genel olarak öğrencilerimiz sahne alacaklar. Büyük ölçekli konser veya benzeri bir etkinlik planlamadık, ülkemizin geçtiği hassas dönemleri önceleyerek. Şenliklerimiz tüm öğrencilerimize, öğretim elemanlarımıza ve tüm kentimizde yaşayanlara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 Çeşitli bilim ve sanat etkinliklerinin düzenleneceği şenlikler, Üniversitenin kent merkezinde bulunan Farabi Kampüsü’nde 13 Mayıs tarihine kadar sürecek. (AYCAN KARADAĞ)