Modern teknoloji ürünleri ile çöp ve atıkların toplanması için Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) İbn-i Sina Kampüsü’ nde Yeraltı Çöp Konteynır sistemi ilk kez kullanıma sunuldu. Yeni kurulan Yeraltı Çöp Konteynırının, yaygınlaştırılmak istenen sistemin başlangıcı olduğu belirtildi.
Mevcut çöp toplama sisteminin beton haznenin içine gömülerek tamamen modern bir şekilde yeraltına alınmasıyla, kötü çöp görüntüsünün ortadan kalkmasına ve yeraltında 2 adet 1100 lt çöp kutusunun çöpü  depolaması sağlandı. Zonguldak Kozlu belediyesinin mevcut çöp toplama araçlarına uyumlu olan bu sistem; çöpler yeraltında olduğundan kötü kokuyu, çöp ve çöp suyunun oluşturacağı olumsuz etkilerin yeraltında tutulmasını sağlıyor.
Yeraltı çöp konteyner sistemleri; sağlıklı bir yaşam, daha temiz bir çevre, yaşam alanlarının güzelleşmesi, modern şehirciliğe uygun çözümler sunması, atık ayrıştırma ve geri dönüşüme katkı sağlaması, kullanım rahatlığı sağlaması, belediyelerin çöp toplama sürelerini ve bu işe harcanan bütçelerin azalmasına katkı sağlaması gibi konularda fayda sağlıyor.