Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Senatosu 5 Kasım 2015 tarihli toplantısında ünlü karikatür sanatçısı Hasan Aycın’a fahri doktora payesinin tevcih etmişti. Fahri doktora takdim töreni 2 Kasım 2016 tarihinde Balıkesir’de gerçekleştirildi.
Senatonun oy birliği ile aldığı kararda “Geleneksel sanatlarla modern bakışı yerlilikten evrenselliğe uzanan bir inanç, tarih, ahlak, sanatsal biçim - özbilinci zemininde birleştirmesi, formu ve teknik olanakları ile karikatürü de içine alan ancak anlam dizgesi, felsefesi, sembolizmi ve çağrışım düzeyleri itibariyle karikatürü aşan ve dolayısıyla karikatürden daha genel olan ‘çizgi’ tanımını benimsemekle kalmayıp ona aynı adla yerli sanatta yepyeni bir alan açan sanatsal yaklaşımları dolayısıyla Hasan Aycın’a Üniversitenin fahri doktora payesinin tevcihine oy birliği ile karar verilmiştir” ifadesine yer verildi.
Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, BEÜ Senatosunun kararını değerlendirdiği açıklamasında şunları söyledi: “Bilimi, sanatı, edebiyatı, düşünceyi başarılarıyla evrensel boyuta taşıyan değerlerimiz olan isimlere üniversitelerin teşekkür borcunun en güzel ifadesinin fahri doktora payesi olduğunu düşünüyorum. Bülent Ecevit Üniversitesi Senatosu, bu konuda son derece hassasiyet gösteriyor. Sanat, düşünce ve bilim insanlarına Üniversitemizin fahri doktora payesinin tevcihi ile Bülent Ecevit Üniversitesi ailesine yeni ve değerli üyeler kazandırıyoruz. Senatomuz 5 Kasım 2015 tarihli toplantısında ünlü sanatçımız Sayın Hasan Aycın’a fahri doktora payesinin tevcihine oy birliği ile karar vermişti. Hasan Aycın’ın çizgileri, sanata bakışı ve felsefesi, milli kültürümüzün gelenekselden evrensele uzanan zengin ifadelerini içeriyor. Son yıllarda Üniversitemiz tarafından Alev Alatlı, Ebubekir Eroğlu, Kudsi Erguner, Ömer Faruk Tekbilek, Sadettin Ökten ve Teoman Durali’ye tevdi edilen Fahri Doktora payeleri bu duyguların en somut ifadesi anlamını taşımaktadır. Bu çerçevede Sayın Aycın’a da fahri doktora vermiş olmaktan büyük mutluluk duyduk. Sayın Hasan Aycın’ın tercihi nedeniyle takdimi Balıkesir’de gerçekleştirdik. Sayın Aycın’a ev sahipliği ve Sayın Ömer Lekesiz’e de katılımları nedeniyle şükranlarımı sunuyorum.”