Bülent Ecevit Üniversitesi,  geliştirilen projeler ile kültürel miraslarımıza ve değerlerimize ışık tutmaya devam ediyor.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Maliye Bölümü öğrencileri, Osmanlıdan günümüze geleneksel el sanatlarını, “Geleneksel Sanatlarımız BEÜ’de CAN’lanıyor” isimli etkinlik ile   06 Mayıs Cumartesi günü, Esas 67 Burda AVM’de Zonguldaklılar ile buluşturdu.

Üniversitemiz Öğr. Gör. Kayhan Kafalı’nın kooordinasyonunda, Geleneksel El Sanatları  eğitmeni Nihan Durmuş rehberliğinde öğrenciler, “Ebru, Tezhip, Hat, Kokulu Taş Yapımı, Ahşap Boyama ve Kağıt Rölyef” gibi geleneksel el sanatlarını, tarihçeleri eşliğinde uygulamalı olarak Esas 67 Burda AVM misafirlerine tanıttılar. Geleneksel sanatlarımızın yeni nesle tanıtılması, bu sanatların yaşatılması ve güçlendirilmesi misyonuyla gerçekleştirilen etkinlikte;  AVM misafirleri ebru, tezhip, kağıt rölyef, hat ve ahsap boyamada yeteneklerini sergiledi. Geleneksel sanat etkinliği özellikle gençlerin ve çocukların yoğun ilgisiyle karşılandı.