Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bünyesinde 2010 yılında kurulan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşıyor.
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği, Antrenörlük ve Rekreasyon Bölümü olmak üzere dört bölüm ve bu bölümlere bağlı altı anabilim dalından oluşan Yüksekokulda 72 kız 114 erkek olmak üzere toplam 186 öğrencisi bulunuyor.
30 MİLLİ SPORCUSU İLE BAŞARILARA DOYMUYOR
Hokey, atletizm, taekwondo, boks, futbol, bocce, futsal ve judo branşlarında toplam 30 Milli sporcu öğrencisi ile ulusal ve uluslararası şampiyonalarda BEÜ ve Türkiye’yi temsil eden Yüksekokul, Avrupa Şampiyonluğu dâhil olmak üzere birçok turnuvada göğsümüzü kabartmaya devam ediyor.
4 YILDA TERCİH EDİLEN YÜKSEKOKULLAR ARASINA GİRMEYİ BAŞARDI
Özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul eden Yüksekokula, 4 yıl önce 420 aday başvuru yapmıştı. Bu sayı her geçen yıl artarak son yılda 64 ilden 1.000 aday düzeyine ulaştı. Her geçen yıl artan öğretim üyesi sayısı, açık ve kapalı alan sportif tesislerinin yanı sıra modern Egzersiz Fizyolojisi ve Performans Laboratuvarları ile imkânları güçlenen Yüksekokul, Türkiye’de tercih edilen bir yüksekokula dönüştü.
ULUSLARARASILAŞMAYA ÖNEM VERİYOR
Eğitim-öğretim, araştırma ve uygulamalarıyla günümüz koşullarına adapte olan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenleri ile her yaştan insanın hareket gereksinimini bilimsel verilere göre karşılayan, sportif beceriler kazandıran, yetkin spor eğitimcilerini yetiştirmeyi amaç edinen Yüksekokul, kısa sürede Mevlana ve Erasmus+ programları kapsamında öğrenci değişimi gerçekleştirmeyi başardı. 4 Avrupa Birliği ülkesinde 5 üniversite ile yaptığı değişim anlaşması kapsamında bir öğrencisini Polonya’ya gönderdi ve Çek Cumhuriyetinden ise 1 öğrenciyi kabul etti. Yine bu kapsamda 3 tane uluslararası öğrencisi bulunan Yüksekokul yeni dönemde ise yurtdışından öğrenci kabulü için 10 kontenjan ayırdı.
BİRÇOK KURS VE TURNUVAYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
BEÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kısa bir sürede uluslararası da olmak üzere birçok turnuvaya Zonguldak ve üniversitenin ev sahipliği yapmasını sağladı. EUSA (Avrupa Üniversite Sporları Federasyonu) kapsamında 12 ülkeden 28 Avrupa Üniversitesinin katıldığı Avrupa Üniversiteler Masa Tenisi Şampiyonası ile birçok prestijli ve geniş katılımlı Üniversiteler Türkiye Şampiyonaları’nın da ilimizde yapılmasını sağladı. BEÜ, 21 branşta katıldığı yarışmalarda TÜSF (Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu)’nun madalya sıralamasında 182 üniversite arasında 27.sırada yer almasına katkı sağladı.
Yüksekokul Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği ile her yaştan sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği, çeşitli sportif etkinlikleri ve kurslar (plates, karate, zumba, paten, tenis, su altı dalışı, cankurtaran eğitimi) düzenleniyor.
ÖN KAYITLAR BAŞLADI
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bu eğitim öğretim dönemine 22 Temmuz’a kadar sürecek olan ön kayıtlar ve 22 Temmuz - 3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştireceği Özel Yetenek Sınavı ile 50 öğrenci kabul edecek.