Maden İşçileri Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Bünyesinde Bulunan MAKUT Madenci Arama Kurtarma Timi Düzce Depreminde Hayatını kaybedenleri  ve yararlanan depremzedeleri andı.

Dernek başkanı Muhammet AKYÜZ; “ Bundan 18 yıl önce 12 Kasım 1999 Cuma günü saat 18 : 57'de Düzce'de meydana gelen depremde 30 saniye içerisinde, 710 depremzede hayatını kaybetmiş ve 2.679 depremzede yaralanmıştı.Millet olarak yaşadığımız bu acı felaketin tekrarlanmamasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Bize düşen bu acı felaketi hiçbir zaman unutmamak ve bundan ders çıkarmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 12 Kasım depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun,”dedi.

“Madenciler olarak depremlerde en tecrübeli kurtarma ekibi olduğumuz ,Dünya ve Türkiye kamuoyu olarak bilinmektedir.Geçmişte katıldığımız kurtarma faaliyetlerindeki başarılarımız da bunun  kanıtı olarak görülmektedir.

Dernek olarak İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığına sunmuş olduğumuz BEYAZ MELEKLERİ KANATLANDIRALIM adlı projemizin desteklenmesi biz madencileri onure etmiş ve projemize katılan madencileri bu konuda daha çok duyarlı hale getirmiştir.

Dünyanın en hazır kurtarma ekibi olarak görülen madencilerin sayılarının arttırılması da hem kömür üretimi hem de yaşanabilinecek doğal afetlerde kurtarma ekibinin hazır olması açısından gerekli olduğunu bir kez daha dile getirmek gerekmektedir.Madencilik kültürünün devamı ve her zaman hazır kurtarma ekibinin devamlılığı için bu şarttır.

Bu duygu ve düşünceler ile 12 Kasım 1999 yılında hayatını kaybeden depremzedeler ile Tüm Maden şehitlerini rahmet ile anıyoruz,Ruhları şad olsun”(Haber Merkezi)